Hlavní obsah

Deník čerstvého otce - Bez hlasu

Novinky, Robert Fajman

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Alžbětka chroptí jak po řečnickém maratónu. Hlasivky... I zašli jsme k doktorce. Moučnivka neboli soor, kandidóza, říkala. A safra. Ee?

Foto: Martina Žáčková

Část reliéfu představuje rodinu odpočívající při poslechu rádia.

Článek

Neznalý dětských nemocí, řekl bych, že se ve špajzce při svých dobrodružných exkurzích nabaštila polohrubé. Ne tak. Jde o plíseň, která vzniká, prý, především z špatně umytých saviček a dudlíků! Pravda, už je nevyvařujeme tak poctivě, jako když byla Bětka malinká. Vlastně vůbec ne. Mor a kobylky na nás. Plíseň! Kvasinková! Fuj. Mám výčitky, že nejsme dostatečně pečliví. Že holčinka žije v nehygienickém chlívku. Při dlouhodobém užívání antibiotik se objevuje. Soor. Pch. Ty neužíváme ani krátkodobě. Brrr. I navrátili jsme se k vyvařování saviček.

Vyfasovali jsme dezinfekční genciánovou violeť. Tahle fialová patlálam patlálam, mě v dětství úspěšně minula a vídal jsem obarvené jen bolístky kamarádů a spolužáků.

Aplikovat extrémně agresivní barvičku, co se nenechá jen tak z oblečků vyprat, pečlivěji do celé papulky a krku 19ti měsíční pacientky, to není zrovna ideální zábava. Pro ni už vůbec ne. Ale dětský nemocný je otrlý a zvykne si skoro na vše.

Nemá teplotu, nic. Jen mluví jako Taťjána Vilhelmová, což zní v jejím podání opravdu nezvykle. Zrovínka teď, když se rozmluvila a opakuje téměř každé slovo, které slyší.

Čtrnáct dní to může trvat, děla paní doktorka. No potěš.

Zatímco jsem litoval naší malé chroptilky, přesedlaly stejné houbičky nebo bůh ví co zrádného do mého krku a jako když rozetnete samurajským mečem ananas vedví - hup! Probudím se a můj hlas téměř v trapu. To jsem ještě nezažil. Řach. Mohu jen šepotat (ša-la-la), což pro notorického žvanila je pohroma a pro mé nejbližší okolí dar z nebes. Jaké krásné ticho se rozplacatilo v našich pronajatých 74 metrech čtverečních. Chrrrchrr. Máma má tak na krku dva pacienty.

Být churavý s dítětem současně, toť jedna z nemilých variant rodičovských radovánek. Snad alespoň manželka zůstane nedotčena. Nutno přiznat, že malá se s touhle zákeřnou záležitosti zatím popasovala podstatně lépe, než já. Vypadá fit, jen ten hlas. Já blábolím z posledního... (Tak!)

Čeká nás první "ostrá" zima (ta loňská byla nanečisto), snad nás nečekají celé chladné měsíce škatulata (nemoci) hejbejte se mezi členy rodinky. Zatraceně!

Už aby bylo léto. 

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám