Hlavní obsah

Chuťovky, které zlepšují sexuální život

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jídlo a sex jsou dvě věci, které člověk k životu potřebuje. Ještě navíc spolu velmi úzce souvisí. Například špatná strava může vést k nudnému, nezáživnému sexu, zatímco některé potraviny mají zázračnou moc podpořit v lidech pocit, že jsou sexy, přitažliví, navodit touhu po sexu nebo připravit tělo na noc plnou vášně.

Foto: Jiří Antal, Právo

Jahody mají afrodiziakální pověst.

Článek

Zdravá rovnováha vitamínů a minerálů v potravě podporuje endokrinní systém zajišťující regulaci produkce hormonů estrogenu a testosteronu, které jsou klíčové pro sexuální touhu a výkonnost, jak uvádí server womensday.com. Takže dobré a kvalitní jídlo rovná se dobrý sex. Připravili jsme pro vás seznam jídel, která vám pomohou váš sexuální život výrazně zlepšit.

Řapíkatý celer

Pokud se ptáte, co má tato ne zcela populární křupavá zelenina společného se sexem, věřte tomu, že hodně. Kromě toho, že obsahuje málo kalorií, pomáhá při zvyšování libida. Řapíkatý celer má v sobě také hormon androsteron a androstenol. Když si dáte pár soust celeru, budete se poté cítit mnohem atraktivnější. Řapíkatý celer je také ideálním pomocníkem pro zlepšení mužské potence.

Humr

Možná jste se rozhodli humra vyřadit ze svého jídelníčku, protože je podle vás moc mastný a těžký. Nejenže můžete mít strach, že ztloustnete, nebo že vám tak těžké jídlo vezme chuť na sex. Nicméně humr si označení tučné jídlo tak úplně nezaslouží. Mnohdy velmi záleží na přípravě. Navíc je vynikajícím zdrojem proteinů, mědi, selenu a zinku. Zejména zinek má pozitivní vliv na mužské libido. Další plus je, že koncentrace esenciálních mastných kyselin zvyšuje citlivost pohlavních orgánů.

Listová zelenina

Kapusta, špenát a další listová zelenina jsou velmi bohaté na vitamin A, který je vynikající podporou endokrinního systému. Dále obsahují jód podstatný pro správnou funkci štítné žlázy a nadledvinek, tedy orgánů regulujících náladu. Dobrá nálada je u sexu klíčová. Pokud nemáte náladu obecně, pak klesá i nálada na sex.

Foto: Milan Malíček, Právo

Kapusta

Jahody

Nejenže jde o velmi oblíbené letní ovoce, které skvěle vypadá a také chutná, ale navíc má velmi pozitivní vliv na zdraví člověka. U jahod je také podstatná jejich afrodiziakální pověst. Kromě toho, že obsahují velké množství vitamínu C, kyseliny listové a vlákniny, jsou také dobrým zdrojem draslíku, pomocníka proti zadržování tekutin.

Jahody obsahují velké množství zinku, který dodává energii, zvyšuje sexuální výkonnost a ovlivňuje hladinu testosteronu. Za poslední výhodu lze považovat fakt, že obsahují omega tři mastné kyseliny vysoce ceněné pro jejich pozitivní vliv na kardiovaskulární systém.

Hořká čokoláda

Nechme stranou to, jak je čokoláda vynikající pochoutka pro milovníky sladkého. Je nutno říct, že téměř dokonale splňuje funkci přírodního afrodiziaka. Hořká čokoláda obsahuje chemikálie serotonin a fenyletylamin, díky kterým získáte pocit, jako byste byli čerstvě zamilovaní a šťastní.

Navíc je bohatá na antioxidanty a obsahuje kofein, což zvyšuje krevní tlak a podporuje libido. Dejte si několik čtverečků čokolády, než půjdete spát, a uvidíte, jak se vám zvýší tep a budete všechno při sexu cítit intenzivněji a prožitek bude kvalitnější.

Foto: Milan Malíček, Právo

Čokoláda

Ořechy

Ořechy jako například lískové, piniové oříšky, mandle nebo arašídy obsahují esenciální aminokyselinu L-arginin. U ní bylo taktéž prokázáno, že rozšiřuje cévy a zlepšuje prokrvení pohlavních orgánů, což vede k většímu sexuálnímu vzrušení a silnějším orgasmům. Mastné kyseliny obsažené v oříškách zvyšují produkci endorfinů a tím se cítíte mnohem uvolněnější.

Borůvky

Borůvky jsou kvalitním zdrojem obrovského množství vitamínů, které například podporují správnou funkci mozku, zlepšují imunitní systém, zvyšují hladinu kyslíku a navíc podporují cirkulaci. Správná cirkulace je základem kvalitního sexuálního prožitku, jelikož díky dobrému průtoku se krev nakumuluje v oblastech klíčových k dosažení orgasmu.

A borůvky jsou ideálním způsobem, jak krevní oběh zlepšit. Obsahují také velké množství antioxidantů, které ničí škodlivé volné radikály a tím podporují pocit přitažlivosti. Taktéž pomáhají odbourávat nadbytečný tuk a zlepšovat metabolismus.

Foto: Dana Kysučanová, Novinky

Červený meloun.

Meloun

Meloun je samozřejmě vynikající způsob, jak se osvěžit v horkých letních dnech. Mimo to je také kvalitní sexuální stimulant. Obsahuje lykopen a L-citrulin, které pomáhají rozšířit krevní cévy a zlepšit krevní oběh, čímž zajistí větší přísun krve do pohlavních orgánů a přispívá k procítěnějšímu vyvrcholení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám