Hlavní obsah

Chudá matka prodala miminko za pět dolarů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

DHÁKA

Bangladéšská policie se v těchto dnech zabývá případem matky, která prodala své miminko za pět dolarů sousedům. Svůj zoufalý čin žena vysvětlila tím, že po smrti manžela neměla dost peněz a sama nemohla děti uživit. Ve středu o tom informovala místní média.

Foto: Petr Hejna
Článek

Salma Khatumová, matka tří dcer, svou měsíční dcerku prodala sousedovi Abdulovi Mazedovi, aby mohla rodině opatřit jídlo.

"Po náhlé smrti mého muže jsem se nemohla o děti pořádně starat, a tak jsem se vzdala mé nejmladší dcery Parvin Akhter," přiznala žena, kterou odcitoval zpravodajský server iAfrica.

"O případu jsme se dozvěděli dnes a zahájíme šetření, jelikož prodávat dítě je nezákonné," potvrdil informaci Abdur Rahim, vrchní dozorčí místní policie. "Lidé si mohou dítě adoptovat, pokud si to přejí, ale prodávat ho není právní postup," dodal.

Hrůzné případy nejsou výjimkou

Organizace na ochranu lidských práv soudí, že podobné případy nemusí být v Bangladéši nijak vzácné. "Čas od času dostaneme zprávy o tom, že chudí lidé se vzdají vlastních dětí - buď za peníze nebo proto, že sami je prostě nedokáží uživit," uvádí organizace Fórum pro práva bangladéšských dětí. Podobné případy se stávají i v jiných zemích sužovaných bídou. [celá zpráva]

OSN odhaduje, že nejméně 77 procentům bangladéšské populaci se nedostává přiměřené potravy. V zemi žije 132 miliónů obyvatel.

Reklama

Související články

Svobodná matka prodala dvacetidenní miminko

Strach ze společenského odsouzení donutil svobodnou matku z východoindického státu Orissa, aby prodala své teprve dvacetidenní miminko, a to za nepatrnou...

Výběr článků

Načítám