Hlavní obsah

Bondáž neboli intimní svazování může mít mnoho podob

Bondáž neboli technika svazování souvisí s touhou být v submisivní roli. Podle odborníků má nicméně mnoho podob a v jemné formě lze aplikovat téměř u každého páru.

Foto: Profimedia.cz

Technika svazování souvisí s touhou být v submisivní roli.

Článek

Submisivní role, tedy touha být nějakým způsobem omezován a zcela podléhat moci partnera, výrazně posiluje erotické prožitky. Podobné prožitky má ale i dominantní partner.

Klasická bondáž může být prováděna šálou, kravatou, běžným provazem, ale i speciálně vyrobenými koženými opěrkami, jež jsou přímo určeny pro erotické hry. Mezi bondážové pomůcky patří i pouta a řetězy. Možností je tedy spoustu a záleží na možnostech a preferencích milenců, které zvolí.

Všechny pomůcky ale mají jedno společné – dávají submisivní osobě možnost zažít pocit ponížení či absolutního podřízení a dominantní osobě pocit nadvlády a síly.

Vždy velmi záleží, jak se jedinci dokážou vcítit do svých rolí a do jaké míry si stanoví hranice, kam až jednotlivé role mohou zajít.

Znalost správných uzlů

Zvolíte-li provaz, lano, šátky apod., pak je zapotřebí naučit se i správné uzly, které nelze úplně utáhnout a nemohou tak způsobit závažná zranění.

Nikdy tyto věci ale neuvazujte kolem krku, aby nedošlo vlivem utažení k pořezání. Pozor si dejte i na tzv. lanové spálení. Raději volte jemnější materiály.

Svázané tělo jako umělecké dílo. To je japonská technika shibari

Koktejl

Před aplikací těchto metod byste měli mít i vzájemné schválení a určit si klíčové slůvko, které akci zastaví, pokud se jeden z partnerů dostane do nepohodlí.

Kromě slůvka je dobré zvolit i nonverbální signál, který též dá druhému na srozuměnou, že má s akcí skončit.

Milování se svazováním může dostat zcela jiný rozměr

Dalším bonusem při milování, kdy je protějšek znehybněn, je, že ten druhý má možnost důkladně prozkoumat jeho tělo, dopřávat mu nejrůznějších fyzických slastí, ale i dalších vjemů. Doteky, laskání ústy i samotné milování tak dostává zcela jiný rozměr.

Vše můžete zesílit i zavázáním očí svazovaného.

Hrát si lze i s intenzitou či načasováním různých něžností, ale i drsnějších doteků v podobě kousnutí, štípnutí, škrábnutí či plácnutí.

Příběh dominy aneb Když se bolest stává rozkoší

Vztahy a sex

Lze vyzkoušet i další lehčí techniky v podobě teplého vosku ze svíčky či naopak dráždění kostkami ledu, ale i různými erotickými pomůckami.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám