Hlavní obsah

Ženy s velikostí 44 jsou nejspokojenější

Novinky, ema

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kdysi ji dokonce oblékala i nádherná Marilyn Monroe. Nosí ji zpěvačky Beyoncé, Adele a údajně prý i profesionální celebrita a novopečená maminka Kim Kardashianová. Ženy s kyprými křivkami, které mají konfekční velikost 44, jsou podle průzkumu daleko šťastnější než ty, které oblékají velikost modelek 34.

Foto: Profimedia.cz

Ani slavná Marilyn Monroe nebyla kost a kůže. Svět si podmanila právě svými kyprými křivkami a tím, že byla spokojená sama se sebou.

Článek

Ženy mají tendence neustále řešit svůj vzhled i váhu. Na rozdíl od mužů jsou soutěživé a častokrát se srovnávají s druhými. Mnoho z nich také říká, že by byly šťastnější, kdyby nějaké to kilo zhubly. Jenže nová studie popírá všechny notoricky zažité stereotypy. Silnější ženy jsou se sebou daleko více spokojené, mají zdravé sebevědomí a tím pádem i lépe navazují vztahy.  Dobrá nálada je totiž přitažlivější než frustrace a nespokojenost.

Až 74 % žen s velikostí 44 je absolutně spokojených se svým vzhledem. To je ale téměř dvakrát tolik než procento žen, které pravidelně obléká o dost menší velikost, a to 34. Těch je spokojených pouze 42 %. Přes padesát procent žen s velikostí 34 přitom říká, že by chtěly mít zaoblenější křivky, uvádí studie z webu littlewoods.com.

Ikona 50. let Marilyn Monroe ovládla nejen módní průmysl. Se svým tělem byla naprosto vyrovnaná, plnila stránky časopisů, novin a všichni ji uctívali jako bohyni. Co na tom, že neměla postavu jako dnešní supermodelky. Její křivky měly milióny obdivovatelů a nikdo neřešil například její silnější stehna.

Nová studie tedy naprosto popírá přání nejedné ženy: „Chci být co nejvíc hubená, protože jedině tak budu absolutně šťastná.“ Neustálá honba za vysněnou postavou modelky má totiž i svá rizika, jako jsou například poruchy příjmu potravy. Nejohroženější skupinou jsou přitom dívky od 12 do 18 let, které nejčastěji podléhají trendu štíhlých postav z časopisů.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám