Hlavní obsah

Vyberte si sluneční brýle, které vám konečně sednou

Novinky, Linda Humlová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slunečné počasí přímo volá po nových slunečních brýlích, které nejen chrání oči, ale také dodávají vaší vizáži na osobitosti a stylu. Pokud nevíte, jaký typ obrouček si vybrat, nejprve se zaměřte na to, jaký tvar má váš obličej.

Foto: archiv firmy

Brýle, Relax, 929 Kč

Článek

Stejně jako je tomu u oblečení, i brýle se každý rok podřizují různým trendům. Letos jsou v módě zejména ploché čočky v kombinaci se zrcadlovými skly v barvách modré, růžové, ale i stříbrné.

Chybu ale neuděláte ani s klasickými zakulacenými brýlemi či tzv. pilotkami, které patří ve světě brýlí k módnímu evergreenu. Pozor si dejte jen na to, aby vám brýle dobře seděly, nebyly malé či naopak na stranách neodstávaly. Jak to poznat? Stačí správně zhodnotit, jaký máte tvar obličeje.

Kulatý

Pokud máte kulatý obličej, vybírejte brýle, které mají hranaté obroučky. Obdélníkové tvary jsou bezpečnou sázkou na jistotu, navíc jsou stále moderní. Syté barvy jako černá, tmavě zelená a hnědá mohou také pomoci vizuálně vyrovnat příliš kulatou tvář a více ji definovat.

Foto: archiv firem , Profimedia.cz

Levý sloupeček odshora dolů: Zoot, 999 Kč. Ray Ban, 3555 Kč. Pravý sloupeček: Relax, 829 Kč. Relax, 829 Kč. BigBrands, info o ceně v obchodě

Hranatý

Naopak hranatý obličej doplňte obroučkami, které jsou oválné nebo úplně kulaté. Ženám s hranatým obličejem budou slušet i takzvané letecké brýle neboli pilotky. Při výběru si dejte pozor na to, aby horní část rámu obrouček seděla dostatečně vysoko na tvář,i a zjemňovala tak linii čelisti a celkově ostré rysy ve tváři.

Foto: archiv firem , Profimedia.cz

Levý sloupeček odshora dolů: Zoot, 799 Kč. Cartier, info o ceně v obchodě. Pravý sloupeček: BigBrands, info o ceně v obchodě. Cartier, info o ceně v obchodě. Zoot, 999 Kč

Diamantový

Diamantový tvar obličeje je velmi specifický. Sluší mu polootevřené brýle s rámem v horní části, které rozšiřují oblast čela, ale chybu neuděláte ani s klasickými, lehce zaoblenými modely v základních barvách. Trendovou záležitostí, která bude vašemu obličeji slušet, jsou pak brýle ve stylu kočičích očí.

Foto: archiv firem , Profimedia.cz

Levý sloupeček odshora dolů: Zoot, 1299 Kč. BigBrands, info o ceně v obchodě. Pravý sloupeček: Ray-Ban, 1890 Kč. Bvlgari, 8999 Kč

Srdcový

Pro tento obličej se nejlépe hodí sluneční brýle, které jsou poměrně kulaté, a zjemňují tak špičatou bradu, která je pro srdcový tvar obličeje tak typická. Skvělou volbou jsou také dříve zmíněné pilotky a obroučky užšího stylu.

Foto: archiv firem , Profimedia.cz

Levý sloupeček odshora dolů: Ray-Ban, 3290 Kč. Ray-Ban, 3290 Kč. BigBrands, info o ceně v obchodě. Pravý sloupeček: BigBrands, info o ceně v obchodě. Christian Dior, 10 980 Kč. BigBrands, info o ceně v obchodě

Oválný

Pokud máte oválný tvar obličeje, můžete si gratulovat. Sedí vám totiž snad všechny druhy brýlí. Nebojte se proto experimentovat s barvou i tvarem obrouček. Letos se do módy vrátil styl 90. let - pokud si troufnete, můžete zvolit například úzké černé brýle, které svého času nosily všechny celebrity.

Foto: archiv firem , Profimedia.cz

Levý sloupeček odshora dolů: BigBrands, info o ceně v obchodě. Relax, 829 Kč. Karl Lagerfeld, info o ceně v obchodě. Pravý sloupeček: Zoot, 499 Kč. Relax, 729 Kč. BigBrands, info o ceně v obchodě

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám