Hlavní obsah

Velký návrat kalhot do zvonu

Novinky, Eva Dvořáková

Jeden z nejviditelnějších a nejznámějších módních kousků éry hippies se znovu hrdě hlásí o slovo. A řeč není o ničem jiném než o zvonových kalhotách, které letos prostoupily jak jarní, tak i letní kolekce.

Foto: Archiv firmy

Tváří jarní kolekce značky Lindex, které mimo jiné dominují i džíny s nohavicemi do zvonu, se stala herečka Sienna Millerová.

Článek

Dost už bylo úzkých, skinny kalhot. Letos je ve velkém střídají modely s nohavicemi do zvonu.

Styl, který charakterizoval především 70. léta, mohou někteří vnímat už jako dávno zapomenuté retro. Letos ale dostal nový, svěží a moderní nádech.

Foto: Archiv firem

Šedé kalhoty, Asos, cca 855 Kč. Svetle modré Noisy May, Asos, 1710 Kč. Bílé kalhoty, Mango, 899 Kč.

Nezáleží na tom, jaký materiál zvonových kalhot vyberete, mohou vypadat elegantně, nadčasově. Sladit se ale samozřejmě dají i do sportovního stylu.

V každém případě kalhoty se zvonovými nohavicemi přinesou do každého outfitu nádech glamouru. Jak je začlenit do šatníku?

Foto: Archiv firem

1. F&F, 599 Kč. 2. Esprit, 1999 Kč. 3. Mango, 899 Kč.

Pokud nejste zrovna vysokého vzrůstu, z botníku k širokým nohavicím volte boty na podpatku nebo na klínku. Samozřejmě tím také zabráníte tomu, abyste kalhoty otírala o zem.

Všichni si jistě dobře pamatují urousané a děravé zvonáče ještě z dob, kdy se při každém kroku třely o chodník.

Foto: Archiv firem

Zleva: Tamsin London, 1850 Kč. Asos, cca 1100 Kč. Levis, Asos, cca 3500 Kč.

Raději volte vysoký pas. Proč? Pro většinu lidí je zvýšený pas u kalhot spíše lichotivou výhodou než módní nezbytností. Prodlužuje siluetu, což není na škodu, a hlavně zakryje případné nedostatky. Pokud chcete upozornit na štíhlý pas, doplňte kalhoty o pásek.

Foto: Archiv firem

1. New Yorker, 799 Kč. 2. Reserved, info o ceně v obchodě. 3. Takko, 799 Kč.

Při výběru nezapomeňte brát v potaz to, že pokud je plánujete nosit s vyššími botami, měly by kalhoty být delší než ty, které už máte ve skříni.

Vyhnete se tak módnímu faux pas – zvonáče nad kotníky totiž nevypadají vůbec dobře. Jejich délka by měla při obutí podpatků být pár milimetrů nad zemí.

Foto: Archiv firem

1. Mango, 899 Kč. 2. Esprit, 1699 Kč. 3. Vero Moda, Zoot, 1099 Kč.

Pokud se kalhoty s širokými nohavicemi rozhodnete obout bez podpatků, vsaďte vždy raději na sportovní styl. Doplňte je o halenku nebo nadčasovou bílou košili, která by měla mít stabilní místo v každé skříni.

Nebojte se ale ani kombinace s jinými džínovými kousky, například košilí nebo bundou. Vyzkoušejte ověřenou klasiku: kostičkovanou košili a bílé sportovní tenisky.

Foto: Archiv firem

Zvony s děravým kolenem, A-gold, Asos, cca 5500 Kč. Uprostřed s vysokým pasem, Lindex, info o ceně v obchodě. Vyšisované na stehnech, Lee Anetta, Asos, cca 2910 Kč.

Foto: Archiv firem

1. Marks&Spencer, info o ceně v obchodě. 2. Takko, 799 Kč. 3. F&F, 599 Kč.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám