Hlavní obsah

Trend neoholeného podpaží je mezi slavnými stále oblíbenější

Novinky, das

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Návrat k přirozenosti s sebou přináší další hit mezi slavnými, neoholené podpaží. Přestože ještě v nedávné době by porost v podpaží byl považován za módní přehmat, dnes je i módní průmysl k tomuto trendu benevolentní. Zarostlá podpaží se jednoduše vracejí do hry.

Foto: Profimedia.cz

Velkou příznivkyní neoholeného podpaží je dcera zpěvačky Madonny Lourdes Leonová.

Článek

Zastánkyně neoholeného podpaží tvrdí, že trend holení je uměle tvořen marketingem společností prodávajících holicí strojky, které vytvářejí povědomí o výhodách holení, aniž by byly opodstatněné.

Ochlupení podle nich může být stejně sexy jako přirozený zápach potu, jehož další výhodou je i to, že pomáhá při výběru toho pravého partnera.

Foto: Profimedia.cz

Herečka Bella Thorneová

Podpaží si lidé přitom holili již v dobách starověkého Řecka a Egypta. Tento trend se vrátil v roce 1915, kdy se začaly nosit velmi odvážné šaty bez rukávů a na ochlupení začalo být pohlíženo jako na něco nevzhledného.

V šedesátých letech minulého století se ženy opět začaly vracet k chloupkům, ale postupem času a s nárůstem porno průmyslu v osmdesátých letech se odstranění chloupků stalo opět trendem.

Foto: Profimedia.cz

Jednou z prvních protagonistek chloupků v podpaží Paris Jacksonová

Během posledních sta let ale ženy samy zjistily, že holení podpaží má i další výhody - většina z nich se bez chloupků cítí mnohem komfortněji, i když protagonistky chloupků v podpaží tvrdí něco jiného.

Foto: Profimedia.cz

Scout Willisová (prostřední dcera herců Bruce Willise a Demi Moore) si chloupky v podpaží také oblíbila.

Neoholené podpaží ale není jen záležitost slavných, podle posledního průzkumu zveřejněného na serveru Daily Life ho ve Spojených státech preferuje až 25 % mileniálů. Některé dívky si chloupky dokonce barví a zdobí třpytkami.

Foto: Profimedia.cz

Chloupky v podpaží v podání topmodelky Gigi Hadid

V každém případě mají mít ženy možnost volby a společnost by na ně měla nahlížet stejně, ať už s oholeným podpažím, či bez. Což byl i původní vzkaz žen, které před čtyřmi roky přišly s projektem Přírodní krása, který na danou problematiku upozorňoval.

Vzhled ženy jednoduše nemusí odpovídat zažitému ideálu krásy, který společnost očekává, přesto to neznamená, že žena není atraktivní.

Anketa

Líbí se vám u žen neoholené podpaží?
Ano, je to sexy
23 %
Ano, je to naprosto přirozené
19,3 %
Ne, nelíbí se mi to
23 %
Ne, nemám rád/a, když se ženy o sebe nestarají
16,1 %
Nevím, je to osobní věc každého člověka
18,6 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 6346 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám