Hlavní obsah

Sandra Bullocková: Výjimečná komička zvážněla

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Američanka z Virginie a jedna z nejsympatičtějších hollywoodských hereček se letos představuje v komedii Ztracené město a v dramatu V nemilosti. Oscarová Sandra Bullocková (57), konečně šťastná i v osobním životě, pěje ódy na Netflix.

Foto: Profimedia.cz

Sandra Bullocková

Článek

„Tato platforma sbližuje lidi v době, kdy jsme stále více rozděleni. Navíc nás seznamuje i se špičkovými filmy, jako bylo K zemi hleď! či na Oscara nominovaná Síla psa. Netflix podporuje herce i filmaře bez ohledu na věk. Kdyby této platformy nebylo, spousta lidí by nepracovala. I já bych bez Netflixu nejspíš skončila. Byla bych někde na pastvě a pásla krávy,“ reaguje vtipně Sandra Bullocková.

Po úspěchu apokalyptického thrilleru V pasti (2018), který se držel na prvním místě nejsledovanějších filmů v historii Netflixu donedávna, uzavřela Sandra Bullocková loňský rok dalším netflixovým dramatem V nemilosti. I to se umístilo v desítce nejsledovanějších titulů.

Foto: Profimedia.cz

Drama V nemilosti, v němž ztvárňuje vražedkyni, trhá rekordy na Netflixu.

„Moje postava je Ruth Slaterová, která je za ohavný zločin po dvaceti letech propuštěna z vězení. Zločin, který spáchala, ovlivnil životy několika lidí a s jejím propuštěním je spojeno mnoho nenávisti, hněvu, hořkosti a smutku. Ruth ale chce alespoň trochu chyby napravit a pustí se do pátrání po sestře, kterou opustila. Musím dodat, že to byla hodně silná role a pro mě další herecká výzva.“

Ztracené město

Zcela odlišné emoce prožívala při natáčení akční dobrodružné komedie Ztracené město. V ní hraje samotářskou autorku Lorettu Sageovou, známou psaním dobrodružných románů, z nichž všechny mají na obálce pohledného fotomodela Alana Dashe (Channinga Tatuma).

Na turné, kde Loretta propaguje svou novou knihu, ji ale unese excentrický miliardář Fairfax (Daniel Radcliffe), který doufá, že ho dokáže dovést k prastarému pokladu z jejího nejnovějšího příběhu.

Model a spisovatelka v džungli. Komedie spojila Pitta, Tatuma a Bullockovou

Film

„S Channingem hrajeme naprosté protiklady, moje postava je uzavřená, on je plný života, jsme ale spolu vrženi do epického dobrodružství v džungli a musíme dělat vše, abychom přežili a našli poklad dříve, než bude navždy ztracen,“ přibližuje děj.

Společně, jak říká, si při natáčení užili spousty legrace a došli k názoru, že jsou vlastně dávno ztracení sourozenci.

„Nevím, jestli to bylo tím, že jsme byli všichni tak dlouho odloučení a zavření ve svých domovech, ale tohle bylo něco neskutečného. Jeden z nás se zasmál, a aniž by ten druhý věděl proč, smál se taky,“ prozrazuje Sandra s tím, že se jim podařilo vytvořit skvělé komediální partnerství, díky němuž to fungovalo.

Foto: CinemArt

Ve snímku Ztracené město si malou roli zahrál i Brad Pitt - jeho cameo vzniklo díky tomu, že se Sandrou Bullockovou mají stejnou kadeřnici.

Dalším překvapením ve Ztraceném městě je oscarový herec Brad Pitt, jehož akční cameo ve filmu vzniklo díky tomu, že mají se Sandrou společnou kadeřnici Janine Thompsonovou.

„Ta přesvědčila Sandru, aby se připojila k Bradovi v akční krimi Bullet Train výměnou za to, že se on připojí k ní ve Ztraceném městě. Vystoupení Brada pak bylo natočeno během pouhých čtyř dnů a vtipný Brad Pitt pak pomohl dodat filmu opravdovou zábavu,“ prozrazuje Channing Tatum.

Umění šířit pohodu

Sandra Bullocková se narodila v Arlingtonu ve Virginii, ale její otec, učitel zpěvu, byl léta zaměstnaný u armády v Německu, matka Helga Meyerová byla zase německá operní zpěvačka.

Kombinace evropské a americké kultury dodala Sandře na výjimečnosti mezi řadou tuctových komediálních hereček.

Vyzrálá herečka ale dnes inklinuje i k vážnějším rolím, viz filmy z Netflixu. Nejraději má oscarový sportovní snímek Zrození šampiona (2009), kdy jako bohatá žena adoptuje bezprizorního teenagera, z kterého udělá fotbalovou hvězdu, ale především sci-fi drama Gravitace (2013). Ta byla pro zkušenou herečku nejnáročnější výzvou.

Sandra Bullocková: Mohu být v pohodě i bez Hollywoodu

Styl

„Většina byla natáčena uvnitř prostoru necelé tři a půl metru na tři a půl metru. Když jsem tam denně i devět hodin ve skafandru visela, dívala se do temnoty a poslouchala to šílené ticho, stále jsem si opakovala: Zaplaťpánbůh za léta, která jsem trávila s tancem a hudbou. Herečka, která by neměla takovou gymnastickou průpravu a stejně vyvinutý smysl pro rytmus, by to nedala,“ vzpomíná dodnes vítězka řady náročných soutěží v salse a flamencu.

Na lásku musela počkat

Vdávala se až ve čtyřiceti, ale manželství s motorkářem Jessi Jamesem vydrželo jen do jeho skandálu s pornohvězdou v roce 2010. Na pravou lásku si musela počkat.

„V takových chvílích jsem se opět věnovala obnově starých domů v texaském Austinu, který považuji za druhý domov. Otevřela jsem tam restauraci i vídeňskou cukrárnu,“ říká Sandra, která má za další léta podnikání domy i v New Yorku, Louisianě, Wyomingu a Georgii.

Až s Bryanem Randallem, profesionálním fotografem, našla rodinné štěstí. „Vychováváme dvě adoptované děti Louise (11) a Lailu (8). Bryan je nádherná lidská bytost, nejlepší rodič, kterého bych dětem mohla přát.“

Víte, že....

  • Jako dítě zpívala v pěveckém sboru v Německu, kde studovala balet a hrála i malé role v některých matčiných operách, s kterými jezdila na koncertní turné po Americe i Evropě.
  • Mluví plynně německy.
  • Na střední škole v Arlingtonu byla členkou klubu roztleskávaček a byla třídou zvolena za „dívku, jež nejlépe rozjasní váš den“.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám