Hlavní obsah

Psi dokážou odhalit těhotenství ženy dříve, než to zjistí sama

Novinky, lin

Psi jsou velmi citliví tvorové. Často reagují nejen na změny v jejich prostředí, ale také na prostředí jejich majitelů. Není proto divu, že psi dokážou vycítit i to, že je žena těhotná, a to často mnohem dříve, než si toho všimne ona sama.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Ačkoliv není mnoho definitivních výzkumů, které by dokázaly, že psi umějí odhalit těhotenství, existují studie o detekci vnímání psa, které naznačují, že je to možné.

„Naši psi jsou horliví pozorovatelé. Mají skvělé smysly včetně čichu a zraku, takže není divu, že si dokážou všimnout změn, když je žena těhotná,“ říká odbornice na psy Mary R. Burchová pro Huffington Post.

Psi totiž mohou během těhotenství zachytit jak fyzické změny ženy, tak vůni, změny chování i emoce, vysvětluje dále Burchová.

„V tělech těhotných žen nastávají chemické procesy, které mohou změnit rovnováhu pH a hormonů, což vede ke změně lidské vůně. Kromě toho ženy v raném stádiu těhotenství často trpí nevolnostmi, které vedou ke ketóze, jež způsobuje zápach z úst,“ dodává.

Zamilovaly se do sebe, díky domácímu inseminačnímu setu obě otěhotněly

Vztahy a sex

Ostatně psi jsou svým čichem nápomocní i v jiných odvětvích. Zejména policisté s nimi spolupracují při vyhledávání výbušnin či drog. Výzkum také ukázal, že svůj přínos mají i pro zdravotnictví, jelikož jsou schopni odhalit rakovinu, migrénu nebo přicházející epileptický záchvat.

Ve prospěch detekce těhotenství hraje i fakt, že naši čtyřnozí domácí mazlíčci znají za ta léta naše vůně a chování lépe než kdokoliv jiný, a proto jsou citliví na případné změny. To ostatně potvrzuje i mnoho žen, které si těhotenstvím prošly.

Reklama

Související články

Šest důvodů, proč je sex na dovolené lepší

Dovolená je pro naši mysl i tělo takovou malou aktualizací. Ať už ji trávíte u moře, na horách, nebo ve městě, věřte, že společně strávený čas mimo území...

Výběr článků

Načítám