Hlavní obsah

Plážové zvyky Čechů: nahota moc nefrčí, pobuřují chlupy a tuk

Novinky, zun

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Každý třetí Čech se opaluje nejraději na nudapláži, z toho čtvrtina to dělá proto, aby mohla pozorovat ostatní nahé lidi. Třetina Čechů, kteří dávají přednost opalování v plavkách, by zase nejraději některé lidi na pláži neviděla vůbec. Hlavně ty chlupaté a neskrývaně obézní. Tyto i další plážové zvyky Čechů odhalil průzkum společnosti Fashion Days.

Foto: Profimedia.cz

Opalování v plavkách u Čechů vede.

Článek

Průzkum probíhal mezi 500 obyvateli Česka ve věku od 18 do 50 let.

Jak jsme již uvedli, nahota letos příliš neletí. Celých 83 % dotázaných se raději opaluje v plavkách, z toho 69 % přiznává, že nikdy nenavštívili nuda pláž a dodávají, že se stydí (45 %) či nesnášejí pohled na cizí nahé lidi (30 %). Nudistické pláže navštěvuje jen téměř jedna třetina lidí. Z nich se pak 26 % koupe bez plavek kvůli pocitu svobody, ale 24 % chodí na nuda pláž proto, aby mohli pozorovat ostatní nahé lidi.

Foto: Profimedia.cz

Většina lidí tedy preferuje plavky a někteří jich dokonce chtějí mít co nejvíce. Téměř 40 % respondentů uvedlo, že vlastní troje plavky, zatímco 24 % má plavky dvoje a pět procent přiznává dokonce šestery. U plavek pak u žen jasně vedou bikiny (81 %) a u mužů kraťasy. Necelá polovina z dotazovaných žen (47 %) dává přednost spíše konzervativnějším modelům, zatímco 36 % si vybírá odvážnější modely bikin a pět procent žen nosí plavky vcelku. Muži dávají přednost plavkám v podobě kraťasů, ať už jsou v délce nad kolena (38 %) nebo delší (48 %). Zajímavé je, že 12 % mužů nenosí plavky žádné, nebo jen velmi krátké a přiléhavé na tělo.

Ženy by neměly být chlupaté  

Ne každý u vody má tělo modelky, a tak se občas dají vidět i podivuhodné „věci“. Dotazovaní přiznávají, že z plavek občas vykukují i takové části těla, které by možná bylo lepší spíše skrývat. Téměř 34 % dotazovaných uvádí, že je znechucují hromady tuku deroucí se z plavek, zatímco příliš chlupaté ženy ruší 23 % z nich. Chlupatá záda se obecně nelíbí 5 % dotazovaným, a pokud máte kožní onemocnění, 9 % dotazovaných by vás také raději nevidělo.

Být správně připraven na den u vody je velmi důležité pro všechny. Naprostá většina (97 %) dotázaných se tam neobjeví bez slunečních brýlí, více než sedmdesát procent si nezapomene vzít s sebou něco k pití a 60 % si připraví plavky na převlečení, žabky nebo boty do vody. Padesát procent lidí si s sebou bere opalovací krém, zatímco 23 % jich uvádí, že ho používá jen občas. Téměř 41 % dotázaných uvádí, že používá krém s co nejvyšším ochranným faktorem, dalších 33 % ochranný krém používá, ale jen s nižším ochranným faktorem, aby se mohli krásně opálit.

Foto: Profimedia.cz

Zajímavostí může být make-up, který na pláži používá 30 % žen. Tvrdí ale, že ho používají jen lehce a hlavně musí být vodě odolný. Sebedůvěru má téměř 70 % respondentek, které make-up na pláži nechtějí, protože jsou krásné i bez něj, nebo si myslí, že to není vůbec potřeba.

Reklama

Související články

Jak vybrat plavky, aby lichotily vaší postavě

Letní sezóna je tu a je tedy ten nejoptimálnější čas pro nákup nových plavek. Poradíme vám, jak si vybrat plavky nejen podle aktuálních trendů, ale i střihů,...

Výběr článků

Načítám