Hlavní obsah

Nejpřitažlivější pánské plavky aneb Jak to vidí ženy

Novinky, ema

Dá se říci, že ženy celosvětově nejvíce nosí a opěvují plavky zvané bikiny. Vršek má jednoduchý trojúhelníkový tvar, kalhotky jsou po bocích zavazovací na tkaničky. Ale co muži? Na ně se občas zapomíná.

Anketa: Jaké pánské plavky vám přijdou nejvíce sexy? Video: Novinky

 
Článek

A je celkem jasné proč. Muži totiž nemají, alespoň co se týče světa módy, takové zastání jako ženy. Jsou to totiž ony, kdo se rády a často parádí. Pokud si ale muž chce vybrat oblečení na koupání, častokrát se setkává pouze se třemi druhy plavek.

Volné „kraťasy“

Tento typ patří mezi nejoblíbenější a jedná se vlastně o prodlouženou verzi nejoblíbenějšího spodního prádla, trenek. Častokrát, pokud nejsou plavky zdobeny exotickými vzory, jsou jen těžko rozpoznatelné od letních volných kraťasů. Ve svém volném čase je nosí i většina celebrit.

„Mám rád volné plavky, jsou totiž pohodlné jako kraťasy. Na základce jsem nosíval slipové plavky, závodně jsem plaval, ale nelíbilo se mi, jak byly upnuté, takže jsem později na koupaliště začal nosit kraťasy,“ říká sedmadvacetiletý Jan.

Foto: Profimedia.cz

David Beckham

Foto: Profimedia.cz

David Beckham

Foto: Profimedia.cz

Mark Wahlberg

Boxerky

Boxerky jsou stejně jako „volné kraťasy“ i v běžném životě součástí šuplíku pánského spodního prádla. Jenomže někdo má rád tento styl a jiný zase preferuje volnost. Boxerky se vyznačují krátkými nohavičkami a povětšinou je nosí starší generace nebo kulturisté a svalnatí muži. Co se týče mládeže, která se v horkých letních měsících vyskytuje na koupalištích, těžko by boxerky pohledal.

„Rád se opaluji, na léto se vždycky těším,” říká dvaačtyřicetiletý Jiří. „Proto nosím plavky boxerky, abych měl na těle co nejméně bílých míst, a také jsou pohodlnější než slipy. Kraťasy bych nenosil, zaprvé dlouho schnou a zadruhé se pod látkou neopálím.”

Foto: Profimedia.cz

Plavky s nohavičkami

Slipy

Ženami povětšinou nenáviděné, nedokonalé postavě nelichotící, upnuté slipy. Je v nich vidět mnoho kůže, obepínají intimní místa tak, že vám většinou při podrobném zkoumání nezůstane téměř nic skryto. Tento střih se nicméně opět vrací do módy, na módních přehlídkách je vidět stále častěji a ve své kolekci ho propaguje i fotbalista David Beckham.

Spousta mužů stále slipové plavky nosí. A nemá to žádný hlubší důvod. Zkrátka a dobře je nosí proto, že na ně byli v mládí zvyklí, jsou jim pohodlné a nemají proč si zvykat nebo si kupovat něco jiného. Navíc mají jedny plavky na několik sezón nebo let.

Foto: Profimedia.cz

David Beckham

Foto: Profimedia.cz

Ryan Lochte

Foto: Profimedia.cz

Plavec

Jak to vidí ženy

Andrea, 42 let: „Na mužích se mi nelíbí upnuté plavky, podle mého názoru dělají hezká mužská těla kraťasovité plavky. Ty jsou i pro ženy s fantazií.”

Eva, 23 let: „Podle mě by slipy měli nosit jenom malí kluci, dospělí muži pak jako spodní prádlo boxerky nebo trenky. Co se týče plavek, jsem nekompromisní. Rozhodně šortkový střih, a to ať do půlky stehen, nebo po kolena. Muž v jiném typu plavek by mě okamžitě odradil.“

Veronika, 35 let: „Mně se rozhodně líbí boxerky, nejlépe jednobarevné – květinové nebo havajské variace už jsou přehnané. Slipy plavky nemusím na žádném muži, i kdyby měl sebelepší postavu.”

Iva, 47 let: „V sedmdesátých letech jiné než slipové pánské plavky nebyly. A odhalovaly po namočení téměř vše. Dnes upřednostňuji kraťasovité plavky do půli stehen, ovšem z kvalitního materiálu. Ty z vietnamských tržnic se ve vodě podivně nafukují, na břehu zplihnou a občas z jejich širokých nohavic udělá pánská pýcha ,kuk‘. Plavky boxerky ráda vidím na mladých vysportovaných tělech. Co je ale úplné peklo, a je jedno, jestli na svalovci, či ochablíkovi, jsou pánská tanga.“

Foto: Profimedia.cz

Seriálové hvězdy Bobby Cole Norris a Harry Derbidge.

Petra, 44 let: „Mužské plavky? Jsem staromilec, ne snad, že bych vyžadovala overaly jako z Rozmarného léta, ale volím plavky svého mládí, slipové, přiměřeně přiléhavé, a přitom takové, ze kterých nic nečouhá a při skoku do bazénu se nesesunou ke kolenům. Dráždivě klouzající oděv je sice inspirativní, ale Chippendales ať raději zůstanou jen na pódiu.”

Foto: Profimedia.cz

Hugh Jackman

Reklama

Související témata:

Související články

Jak vybrat plavky na léto

A je to tady. Teplé, kolikrát až horké počasí se dostavilo už i k nám. Pokud se chystáte na dovolenou nebo chcete příjemné horké víkendy strávit v nových...

Výběr článků

Načítám