Hlavní obsah

Návrhářské duo Viktor & Rolf předvedlo šaty, které mluví samy za sebe

Novinky, Linda Humlová

V minulém týdnu proběhl v Paříži týden módy, v jehož rámci představili renomovaní návrháři své luxusní kolekce s nálepkou Haute couture. Nechybělo mezi nimi ani avantgardní návrhářské duo Viktor & Rolf, které tentokrát předvedlo velkolepou podívanou v podobě modelek oděných do obrovských barevných šatů, které zdobily kýčovité slogany z Instagramu.

Foto: Profimedia.cz

Šaty s nápisem "Nejsem stydlivá, prostě se mi nelíbíš"

Článek

Nizozemští návrháři Viktor Horsting a Rudolf Snoeren z módního domu Viktor & Rolf se rozhodli pojmout svoji přehlídku Haute couture v rámci týdne módy opravdu netradičně.

Foto: Profimedia.cz

Šaty s nápisem „Promiň za zpoždění, nechtělo se mi přijít”

Na molo totiž poslali modelky v objemných romantických šatech, na kterých byly přišity kýčovité slogany, které měly poukázat na expresivní sílu oblečení.

V rámci přehlídky bylo představeno celkem osmnáct modelů, které spojovaly oversized střihy, balonovité rukávy a navrstvená transparentní látka.

Foto: Profimedia.cz

Šaty s nápisem: Jdi k čertu.

Každý model navíc zdobil již zmíněný slogan nebo symbol. Podle designérů měly slogany odrážet druh používaného jazyka na sociálních sítích a vtipné slovní hříčky, které jsou často k vidění na suvenýrech.

Cílem podle nich bylo vyzvat diváky, aby došli k vlastním závěrům.

Foto: Profimedia.cz

Šaty se znakem míru (peace)

„Všechny tyto banální slogany, které jsou tak naprosto zřejmé a jasné, odrážejí banalitu na Instagramu a sociálních médiích obecně. Snažili jsme se je proto vyvážit něčím opačným, a to přehnaným, třpytivým a romantickým. Juxtapozice těchto zdánlivě nesouvisejících prvků vede k typickému výrazu surrealistické krásy značky Viktor & Rolf,“ uvedli návrháři pro WWD.

Foto: Profimedia.cz

Šaty s nápisem: Jdi k čertu

Značka Viktor & Rolf není na avantgardní scéně žádným nováčkem. V roce 2016 módní duo představilo kolekci inspirovanou kubistickými obrazy od Pabla Picassa, rok předtím návrháři poslali na molo modelky oděné v šatech, které připomínaly roztržená malířská plátna s rámy.

Foto: Profimedia.cz

Šaty s nápisem: Nefoťte mě prosím

Foto: Profimedia.cz

Šaty s nápisem: Chci lepší svět

Může se vám hodit na Seznamu:

Reklama

Výběr článků

Načítám