Hlavní obsah

Módní tipy pro ženy menšího vzrůstu

Novinky, Eva Dvořáková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Říká se, že co je malé, to je hezké. Jenomže některé ženy mohou mít někdy svého vzrůstu po krk a touží po tom, aby alespoň na chvilku vypadaly vyšší. Není pravda, že to vyřeší jen podpatky. Existuje totiž několik ověřených tipů, díky kterým si, ať už opticky, nebo reálně, můžete přidat pár pěkných centimetrů k dobru.

Foto: Profimedia.cz

Naučte se fígle malých dam.

Článek

Být menšího vzrůstu není žádný handicap. Častokrát ale takové ženy vypadají daleko mladší, než doopravdy jsou. Největší zkouška? Určitě najít oblečení, které vašemu typu postavy bude lichotit. V obchodech se často musí ženy potýkat s problémy, že kalhoty jsou zpravidla příliš dlouhé a kabáty kolikrát sahají až pod kolena, což ne vždy vypadá dobře. A dětská oddělení problém nevyřeší.

Doporučení pro malé ženy

Pokud chcete doopravdy vypadat vyšší, noste alespoň 15centimetrové podpatky. Samozřejmě ne každý den, pouze v případech, kdy si budete chtít přidat centimetry k dobru. Tento způsob má hlavně stoprocentní úspěšnost. Malý tip: Pokud nazujete boty tělové barvy, opticky vám ještě více prodlouží nohy.

Úzké pásky jsou dalším fíglem. Robustní pásky vám přeříznou postavu a upozorní tak na krátké tělo či nohy. A toho je dobré se vyvarovat.

Trendem, který se i u nás drží už několik let, jsou úzké džíny. Jsou stylové a šik a nosit je může každý, kdo nemá viditelnou nadváhu. Pro menší ženy skvělé řešení, hlavně tehdy, pokud je ještě doplní lodičkami v tzv. nude odstínu!

Foto: Archiv firem

Úzké kalhoty, C&A 350 Kč. Tílko F&F, 349 Kč. Malá kabelka H&M, 399 Kč. Pásek H&M, 149 Kč. Lodičky F&F, 569 Kč.

Prodlužte si krk i dekolt

Vše není ale jen o tom, jak si opticky prodloužit nohy. To samé totiž můžete udělat i s dekoltem, potažmo krkem. Skvělou práci za vás odvedou trika s výstřihem do V. Zdobte se také drobnější bižuterií, masívní náhrdelníky přenechte ostatním.

Milujete minisukně? Pak pro vás máme skvělou zprávu. Jak minisukně, tak i krátké šortky si můžete bez problémů dovolit. Naopak sukně nad nebo pod kolena z vás zbytečně udělají malou „kuličku”.

Foto: Archiv firem

Kraťasy Ann Christine, 649 Kč. Sandály Mango, 1199 Kč. Vesta C&A, 698 Kč. Kabela Femi Pleasure, 1090 Kč. Vršek od plavek, Reserved info o ceně v obchodě.

Noste pruhy a zemité barvy

Posledním tipem jsou pak oblíbené svislé pruhy! Pokud jste příliš štíhlá, „rozšiřte se” pruhy vodorovnými, pokud ale chcete alespoň trošku „vyrůst”, rozhodně volte pruhy svislé. Ty vám prokážou skvělou službu, za kterou budete vděčná. A ještě ke všemu vypadají báječně.

Držte se spíše nepříliš výrazných barev. Růžová, světle zelenkavá a všechny veselé barvy vám mohou uškodit v tom smyslu, že díky nim budete vypadat roztomilá, ale jako malá holčička. Naopak respekt si vydobudete tmavšími a tělovými odstíny a elegantními outfity.

Foto: Archiv firem

Kalhoty Topshop, info o ceně v obchodě. Top Karen Millen, info o ceně v obchodě. Lodičky Asos. Naušnice i náramky, 129 Kč a 159 Kč obojí New Yorker. Klobouk H&M, 299 Kč. Růžové maxi psaníčko s pruhy Tamsin 1590 Kč.

Reklama

Související témata:

Související články

Pruhy nepatří jen námořníkům, zkuste je i vy

Modrá, bílá, červená, nesmrtelné pruhy. To je kombinace, která kdysi patřila námořníkům. Jenomže námořnický styl se stal oblíbeným i mezi obyčejnými smrtelníky...

Podpatky aneb život na vysoké noze

Jednou za čas to potřebuje každá z nás. Hodit se do gala, udělat si perfektní make-up, vyfoukat si vlasy a dokonale sladit oblečení. Poslední krok...

Výběr článků

Načítám