Hlavní obsah

Marina styl – nesmrtelná kombinace bílé, modré a červené

Novinky, Linda Humlová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Námořnický styl je populární každé léto, jinak tomu nebude ani letos. Osvěžte svůj šatník stylovou kombinací proužků v bílé, modré a červené barvě. Pruhovaná móda působí mladistvě a šik, navíc je velmi snadno kombinovatelná s dalšími módními prvky. Víte vůbec, kde se tento populární styl oblékání vzal?

Foto: archiv firmy Cellbes

Oblíbená kombinace modré, bílé a červené je sázka na jistotu.

Článek

Námořnický, navy či marina styl vychází z pánské módy lodních kapitánů. Do hledáčku žen se dostal díky legendární návrhářce Coco Chanel, která v roce 1917 přišla s horizontálně pruhovanými tričky, jež byla inspirována právě námořnickou módou. Od té doby slaví jednoduchá trička s vodorovnými proužky úspěch a nesmějí chybět žádné ženě, která se alespoň trochu zajímá o módu.

Ležérní elegance

Výhodou pruhovaného oblečení je, že sluší doopravdy všem. Nezáleží na tom, jestli jste blondýnka, brunetka, nosíte velikost 34, případně 46. Pruhované kousky jsou univerzální a vypadají skvěle jak do města, tak do práce i na přímořskou riviéru. Módní designéři jsou si toho vědomi, a proto se s příchodem každé nové sezóny snaží o originální a zajímavé inovace, jako jsou potisky, efektní šněrování, výšivky, řasení, asymetrické pruhy či jiné detaily.

Klasickým kouskem, který by vám rozhodně v jarním šatníku neměl chybět, je obyčejné pruhované tričko, které je snadno kombinovatelné a snadno využitelné. Noste ho s obyčejnými modrými džínami nebo s cigaretovými kalhotami, které se hodí zejména na jaro a léto, protože nejsou tak teplé. Obujte k nim bílé tenisky, případně ležérní slip-ony či mokasíny a jednoduchý volnočasový outfit je na světě.

Foto: archiv firem

Tričko, Lindex, 249 Kč. Kalhoty, Zoot, 649 Kč. Vak, CCC. Plátěnky Gant. Tričko s červeným detailem, H&M, 349 Kč. Červené kalhoty, Zoot, 599 Kč. Slip-ony, Urbanlux, 2340 Kč. Tričko s potiskem, H&M, 349 Kč. Denimové kalhoty, Zoot, 1529 Kč. Mokasíny, Gant

Foto: archiv firmy Gant

Nesmrtelné proužky z módy jen tak nevyjdou.

Další variantou, jak dostat námořnický styl do svého šatníku, je pořídit si pruhovanou sukni nebo kalhoty. Obě tyto varianty vypadají skvěle, pokud navíc zvolíte variantu se svislými pruhy, dokonce zeštíhlí a protáhnou vaši postavu.

K výraznému spodnímu dílu pak volte už jen jednodušší svršek v podobě jednobarevné halenky či tílka, případně jednoduchého trička s ladícím nápisem. Na nohy obujte sandálky nebo boty na podpatku, které umocní váš elegantní a ženský look.

Foto: archiv firem

Zleva: Kalhoty, Cellbes, 999 Kč. Tričko, Esprit, 999 Kč. Boty na podpatku, CCC, 699 Kč. Top na ramínka, H&M, 399 Kč. Sukně do červena, Esprit, 1699 Kč. Tričko, Zoot, 449 Kč. Pruhovaná sukně, Esprit, 1499 Kč. Sandálky, Gant, info o ceně v obchodě.

Námořnický styl unosíte i do práce, stačí jen vědět, jak na to. Ideální volbou jsou klasické pruhované šaty v áčkovém střihu, které doladíte doplňky v podobných barvách, nebo naopak sáhnete po výrazné červené. Elegantně působí i jednoduché pouzdrové šaty v kombinaci s červenými lodičkami nebo pruhované triko a k němu tmavě modrý kostýmek.

Jako doplněk pak můžete zvolit ladící velký náhrdelník nebo rudou kabelku. Naším tipem je takzvaný „bucket bag” neboli kabelka ve tvaru vaku, která ještě více umocní uvolněný, ale přesto elegantní marina styl.

Foto: archiv firem

Zleva, náhrdelník, Marks&Spencer, 999 Kč. Šaty, Cellbes, 1199 Kč. Sandálky bez podpatku, Humanic, 1599 Kč. Tmavé šaty, Zoot, 1399 Kč. Sandálky na podpatku, Deichmann, 699 Kč. Košilové šaty, Pietro Filipi, 5490 Kč. Sandálky s bambulkou, 799 Kč.

Foto: archiv firem

Zleva: Šaty, Cellbes, 1199 Kč. Boty, Urbanlux, 2850 Kč. Šaty s páskem, Gant, info o ceně v obchodě. Sandálky na klínku, Deichmann, 848 Kč. Šaty s límečkem, Gant, info o ceně v obchodě. Plátěnky, H&M, 349 Kč. Vak, Urbanlux, 4120 Kč.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám