Hlavní obsah

Jarní účesy jsou plné fantazie, barvám vládnou odstíny bílé

Novinky, Andrea Zunová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dlouhá zima je za námi a je na místě popřemýšlet o účesech, které by nám zpříjemnily jarní i letní dny. Střihům se letos meze nekladou, trendem jsou vlasy s vysokým leskem. V barvách hrají prim ledové odstíny bílé a melíry.

Článek

"Po letošní dlouhé zimě máme většinou vysušené matné vlasy s roztřepenými konečky. Prvním krokem by tedy měla být jejich regenerace," říká kadeřnice Michaela Nováková z kadeřnictví Michaela. Pro barvené, odbarvené a melírované vlasy by doporučila návštěvu kadeřnického salónu, kde ušijí na míru vyhovující vlasové ošetření a poté doporučí nejvhodnější profesionální vlasovou kosmetiku pro domácí péči.

Hlavním trendem letošního jara je totiž vysoký lesk vlasů a toho lze docílit pouze dokonalým ošetřením vlasů.

Při denním nošení krátkých vlasů budou ženy podle Michaely Novákové vypadat skvěle v uhlazených vlasech s perfektním střihem, sčesaných od temene hlavy do dlouhé patky padající  přes oči. Na večerní party se patka vyčeše z čela nahoru, přitupírují se strany, uhladí gelem s leskem a konečky rozcuchají.

Pro extravagantní ženy se asymetrii meze nekladou. Na jedné straně vlasy uhlazené (vytvoří žehlička na vlasy), na druhé jsou vlasy velmi objemné (natočením na papiloty a rozčesané prsty). Stále nevymizela oblíbená mikáda v různých délkách, buď hladká nebo objemná (vytvořená kónickou kulmou), nebo postupně sestříhaná.

Melír účes oživí a oddálí návštěvu kadeřníka

Žhavým trendem v oblasti barvení je extra cool blond - ledové tóny bílé, extrémní chladná perleťově bílá, která dokonale vyniká jako celistvá barva. Těm, které si nemohou dovolit blond barvu, doporučuje kadeřnice oživení účesu jemnými melíry v extrémní studené bílé, nebo béžové barvě. "Melíry jsou úžasné v tom, že oddálí návštěvu u kadeřníka, protože vlasový odrost není tak viditelný jako v jednotné barvě a na první pohled není tak zřetelný. Po barvení blond nebo melírování doporučuji použití šamponu silver, který odstraňuje žlutý nádech, který se oxidací většinou vytvoří," vysvětluje Michaela Nováková.

Pro dlouhé vlasy jsou moderní ležérní střihy s bohatým vzhledem, rozcuchané vlasy volně spadající a vlající na ramena. Rozcuchané vlasy buď natočené kulmou a rozcuchané pouze prsty, nebo vytvořené trvalou headlines, která slouží pouze k nadzdvižení vlasů od kořínků a vytvoření většího objemu vlasů.

Pro večerní příležitosti  jsou trendy vysoce vyčesané přední partie vlasů - čím výš tím líp, uhlazené strany a nakrepované konce (krepovacími kleštěmi) a bohatě vytupírované. Podle kadeřnice "rozhodně nic nezkazíte, když si jednoduše vaše dlouhé vlasy spletete do copu a konečky jen za pomoci gelu rozcucháte".

Pro tmavší typy jsou módní odstíny hnědé s různě tónovanými barevnými melíry, zrzavě hnědé tóny, velmi tmavě hnědé až temně černé odstíny kombinované s rudě červenou. "Nezapomeňte na sladění barvy vlasů s tónem pleti, tím dosáhnete toho nejlepšího výsledku a váš odstín bude vypadat naprosto skvěle," připomíná Michaela Nováková.

Reklama

Související témata:

Související články

Titul Kadeřník roku 2009 znovu putuje do Teplic

Kongresový sál hotelu Hilton Prague se stal v sobotu tradičním dějištěm předávání cen naší největší kadeřnické soutěže Czech and Slovak Hairdressing Awards....

Výběr článků

Načítám