Hlavní obsah

Jak díky make-upu získat mladistvý vzhled i ve zralém věku

Novinky, Dana Sokolová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Toužíte vypadat krásně i ve zralém věku? Pak zapomeňte na přípravky i techniky, které jste používala, když jste byla mladší. Každý věk má svá specifika, a to, co vypadalo dobře v mladším a středním věku, nemusí vypadat dobře o pár let později. Špatné líčení vám tak může víc ublížit než pomoci.

Foto: Profimedia.cz

Zralá pleť má svá specifika.

Článek

1. Hydratace pleti

Prvním a naprosto základním krokem by měla být dostatečná hydratace pleti. Ve starším věku má většina žen velmi suchou pleť, o to důležitější je použít správný typ krému.

Foto: archív firem

Zleva:

2. Správný make-up

Místo hutného a krycího make-upu je mnohem lepší použít BB krém či CC krém. Oba tyto krémy vytvoří jen velmi lehké krytí a vypadají tak mnohem přirozeněji. Jen na místa, která potřebují lepší krytí (kruhy pod očima), použijte krémový korektor. Ten nanášejte lehkými krouživými pohyby anebo lehkým poklepáváním.

Foto: archív firem

Zleva nahoře:

3. Úprava obočí

Foto: Profimedia.cz

Obočí

Ne všechny ženy mají to štěstí, že mají pěkné přirozené obočí i ve vyšším věku. Ve většině případů je zapotřebí ho doplnit a lehce zvýraznit. Ideální jsou místo klasické tužky na obočí líčidla ve formě prášku, která působí velmi přirozeně.

Foto: archív firem

Zleva:

4. Zvýraznění lícních kostí

Foto: Profimedia.cz

Tvářenka

Nebojte se používat tvářenku. Jen místo středu tváře ji nanášejte výš, až na lícní kosti. Budete překvapena, jak moc vás právě tento tah omladí. Správně nanesená růž může doslova zafungovat jako facelift.

Na oblast lícních kostí můžete nanést i bronzer či rozjasňovač.

Foto: archív firem

Zleva:

5. Oční linky

Foto: Profimedia.cz

Oči

Zapomeňte na černé linky, na zralé pleti mnohem lépe a mlaději působí béžové či námořnicky modré odstíny. Stejně tak lze hovořit o stínech.

Foto: archív firem

Zleva:

6. Rtěnka

Foto: Profimedia.cz

Líčení

S věkem dochází i ke zmenšení rtů, které působí na první pohled úzce a vyfoukle. Pokud je chcete zvýraznit, pak volte růžové či korálové odstíny, které působí přirozeněji a celkovému vzhledu dodají skutečný šmrnc. Zapomeňte na matné odstíny, které působí příliš vysušeným dojmem.

Pro dojem větších rtů můžete také nad horní linii rtů aplikovat rozjasňovače. Při aplikaci se držte zásady "méně je více" a rozjasňovač roztírejte do ztracena.

7. Pudr

Nepoužívejte lisované prášky, neboť vytvářejí těžší a sušší vzhled pokožky - místo toho se snažte vytvořit lesklejší vzhled.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám