Hlavní obsah

Eva Herzigová zářila na přehlídkových molech v Miláně

Eva Herzigová se do modelkovského důchodu jen tak nechystá. A to i přesto, že 10. března oslaví své 49. narozeniny. Krásná Češka zazářila tento rok v rámci Milánského týdne módy na přehlídce Blumarine a Missoni podzim/zima 2022.

Foto: Profimedia.cz

Modelka Eva Herzigová na přehlídce značky Blumarine.

Článek

Eva Herzigová patří mezi naše nejúspěšnější modelky, které svoji kariéru posunuly i mimo hranice České republiky. Za modelingem odjela těsně před sametovou revolucí do Paříže, nejvíce ji proslavila kampaň z roku 1994 na „zázračnou“ podprsenku Wonderbra. Díky reklamě na luxusní spodní prádlo byla přezdívána Marilyn Monroe z Východu.

Díky svým úspěchům se zařadila mezi supermodelky 90. let vedle Naomi Campbellové či Claudie Schifferové, stála na molech pro značky Versace Hugo Boss, Fendi či Dolce & Gabbana.

Letos se objevila na světových módních přehlídkách hned dvakrát. Pro značku Missoni si oblékla dlouhé přiléhavé šaty, ve kterých vynikla její štíhlá postava.

Foto: Profimedia.cz

Modelka Eva Herzigová na přehlídce značky Missoni.

Foto: Profimedia.cz

Modelka Eva Herzigová

Ještě odvážnější model pak předvedla pro značku Blumarine - černé společenské šaty s vysokými rozparkem a průstřihem působily sofistikovaně sexy.

Přehlídka značky Dolce & Gabbana oslavuje ženy takové, jaké jsou

Styl
Foto: Profimedia.cz

Modelka Eva Herzigová na přehlídce značky Blumarine.

Modelka a příležitostná herečka původem z Litvínova má tři syny. Jako malá se věnovala sportu, dělala gymnastiku, košíkovou nebo lyžování. Čeští fanoušci ji mohou občas vídat i díky charitativním akcím pro děti, které připravuje společně se svou kolegyní Terezou Maxovou.

Nechyběla na titulních stránkách takových časopisů, jako je Harper's Bazaar, Elle, Woman, Kleopatra, pařížské i italské mutace Vogue, Amica nebo amerického Playboye.

Reklama

Související články

Jak stárnou topmodelky 90. let

V 90. letech atakovala píseň Freedom od zpěváka George Michaela přední příčky hudebních hitparád. Mohla za to snad chytlavá melodie nebo sexsymboly 90. let,...

Výběr článků

Načítám