Hlavní obsah

Botox v boji proti vráskám lze nahradit vlastními krevními destičkami

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

V boji proti vráskám se objevila nová a podle odborníků vysoce účinná zbraň, jež je výbornou alternativou botoxovým injekcím. Jedná se o krevní destičky, které urychlují regeneraci kůže a používají se jako výplně vrásek.

Foto: Profimedia.cz

Nově se jako výplň vrásek používají krevní destičky.

Článek

Krevní destičky obsahující hormony a bílkoviny slouží v krvi jako základní stavební materiál pro tvorbu krevních sraženin. Ukládají se do vláken fibrinu a pomáhají zastavit krvácení. Při vyšší koncentraci tyto destičky mohou stimulovat také rychlou regeneraci kůže. A právě toho kosmetičtí a plastičtí chirurgové využívají. Vpichují destičky do míst s vráskami a pomáhají tak oblast vyhladit a omladit.

„Může to omladit a opravit kůži, která byla poškozena vlivy životního prostředí. Je to dobré pro kůži poškozenou sluncem nebo kouřením, jež je vysušená, poškozená a vrásčitá. Lidem se to velmi líbí, protože je to přírodní produkt vlastní jejich tělu,“ cituje londýnského lékaře Taimura Shoaiba britský list Daily Mail.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám