Hlavní obsah

Přinesou samé dvojky na snubním prstýnku štěstí?

Právo, zr

Numerologie ovlivňuje pro mnoho párů datum svatby. Například podle hradecké numeroložky Ireny Kunartové budou mít klidnější soužití ti, kteří zvolili blížící se datum se šesti dvojkami.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„22. února je den, který odstartuje změny k lepšímu. Měly by se měnit mezilidské vztahy, i partnerské. V případě 22. 2. 2022 dává numerologický součet trojku, tak to je dobré. Manželé budou v životě vzájemně pro sebe. Je to hodně vztahové datum,“ míní numeroložka.

Radnice Prahy 8 zavedla v úterý 22. února 2022 mimořádný oddací den, šanci uzavřít sňatek dostane devět párů.

Evropský soud odmítl stížnost na pekaře, kteří odmítli upéct dort s nápisem podporujícím svatby gayů

Evropa

„Přestože na hru čísel moc nevěřím, setkával jsem se s dotazy, zda se v Libni bude ve dvojkový den oddávat. Řekli jsme si tedy, že zájemcům vyjdeme vstříc,“ řekl Právu starosta Ondřej Gros (ODS).

„Datum psané 22. 02. 2022, zkráceně 22. 2. 22, je tzv. palindromové datum, čte se zprava doleva i zleva doprava stejně. Dny, které jsou palindromovým datem, se považují za dny štěstí. Numerologové jsou navíc názoru, že dvojka je symbolem štěstí, lásky, klidu, růstu, vytrvalosti a pozitivní energie,“ uvedl Gros.

V Českých Budějovicích magické dvojky snoubence lákají, datum svatby si na úterý 22. února zamlouvaly páry už od loňského října. Celkem si v tento den na radnici řekne své ano 11 párů. Nejstaršímu ženichovi je 58 let, nejmladší nevěstě 27 let.

Každý čtvrtý pár jistí svůj majetek manželskou smlouvou

Finance

I v Ostravě vzbudil tento termín zájem. „Na 22. února máme nahlášeno sedm svateb, což je opravdu mimořádný počet i na náš velký ostravský obvod,“ sdělila Právu mluvčí Ostravy-Jihu Gabriela Gödelová. Také radnice Slezské Ostravy zaznamenala vyšší zájem. „Normálně bychom totiž v tento den ani neoddávali, je to totiž úterý. Ale byla poptávka, tak budou dokonce čtyři svatby,“ informovala mluvčí Slezské Ostravy Jana Pondělíčková.

V Klatovech si na dvaadvacátého svatbu zamluvilo šest párů. „Je to hodně, protože takový počet míváme v létě, ne teď. Všichni se chtějí brát v magické datum a ještě nejraději přesně v poledne, což samozřejmě nejde. Jeden pár si třeba vybral dvacet minut po dvanácté,“ uvedla matrikářka Soňa Vítovcová.

Novozélandská premiérka kvůli covidu ruší svatbu

Zahraniční

Na studené Vysočině zájem o svatby v zimním termínu rekordy netrhá, a to ani když jde o numericky zajímavá data. O termín 22. 2. 2022 ale zájem je. Ten si v Jihlavě a ve Žďáru zatím zamluvily shodně tři páry, v Třebíči dokonce čtyři.

„Zájem o svatby je v zimě velmi malý, tři svatby ve všední den jsou vlastně výjimka,“ řekl mluvčí jihlavského magistrátu Radovan Daněk.

Reklama

Výběr článků

Načítám