Hlavní obsah

Hrdinou může být každý aneb Když běh pomáhá opuštěným dětem

Novinky, das

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na pražské Letné odstartovala 3. září unikátní desetidenní nonstop akce, při níž mohou lidé svým během či chůzí pomoci opuštěným a znevýhodněným dětem. Za každý zdolaný kilometr totiž partneři věnují 10 Kč na charitativní účely nadace. Až do 12. 9. má tedy každý možnost podpořit dobrou věc.

Foto: archív nadace Terezy Maxové

Podpořit akci přišly i známé osobnosti.

Článek

Charitativní akce Nadace Terezy Maxové Teribear hýbe Prahou aneb Prima den s medvědem je určena nejširší veřejnosti bez omezení věku, délky strávené na trati či fyzické kondice. Účastníci budou mít nonstop příležitost díky pohybu udělat něco dobrého pro sebe i pro ty, co to opravdu potřebují.

„Účast na akci je možné provázat s konkrétním příběhem, kterému může návštěvník dopomoci k lepšímu konci. Před vydáním se na trať, která začíná poblíž Metronomu, si totiž každý může zvolit, za který okruh pomoci chce svou fyzickou aktivitu vyvíjet. Těch je celkem jedenáct – deset z nich reprezentuje pestrou škálu nadační pomoci a jedenáctý s názvem Bez preference je určen pro ty, kteří se chtějí zúčastnit, ale nechtějí své kilometry provázat s konkrétním příběhem,” vysvětluje patronka nadace Tereza Maxová.

Seznam okruhů je přístupný nejen na samotné akci, ale také na webových stránkách teribear.cz, kde se můžete seznámit i s konkrétními osudy lidí, kterým nadace pomáhá. Zároveň je zde také možnost online zakoupení čipu, který je pro účast na okruhu nutný k počítání dosažených kilometrů. Jeho cena je 100 Kč a platí po celou dobu akce.

Akci podpoří i známé osobnosti jako zpěvák a kytarista Albert Černý, výtvarník Jan Kaláb, zpěváci Dara Rollins, Anna K., Tereza Černochová a Matěj Ruppert, herečka Jitka Schneiderová  či Iva Pazderková. Jelikož je akce charitativně-sportovní, nebudou chybět ani sportovní osobnosti – fotbalisté Jan Koller, Tomáš Ujfaluši a Marek Jankulovski, ultramaratonec Miloš Škorpil, vítěz nejtěžšího závodu extrémních štafet na světě, Dolomitenmann, Ondřej Fejfar a triatlonista Petr Soukup.

Doprovodný program pro malé i velké

Sobota 5. září bude patřit dětem a karnevalovému reji, který podpoří vystoupení dua Myš a Maš, Václava Tobrmana a skupin 5 Angels, Czech It a Latino kapely LOS CLAVES. Dorazí také i živá Barbie a Ken. Navíc každé dítě, které tento den přijde v masce, získá medaili.

Neděle 6. září pod názvem Den talentů ukrývá představení bojového umění Capoeira, jojování, zpěvu a tance. Páteční Sunset party, která se uskuteční 11. září večer, představí skupinu April se speciálními hosty Matějem Ruppertem a Terezou Černochovou. Finálový den 12. září zpříjemní kapela Lake Malawi a Ohm Square Dj set společně se skupinou Portless.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám