Hlavní obsah

Do Vánoc zbývá 164 dní, v Londýně představili hity mezi hračkami

Novinky, das

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přestože do Štědrého dne zbývá ještě 164 dní, většina společností se již na něj pečlivě připravuje. Světoznámé hračkářství Hamleys v Londýně tak představilo nejnovější hity hraček pro nejmenší, které by pod stromečkem neměly chybět. Mezi favority patří robotická zvířata, živoucí vzpínající se poník a tablet pro batolata.

Hitem letošních Vánoc bude dětský tablet a robotické štěněVideo: Novinky/Reuters

 
Článek

Odborníci ze světově proslulého hračkářství Hamleys za největší hity považují elektronické osmitýdenní štěně Teksta, jež poslouchá příkazy, jako sednout, vzad apod., reaguje na světlo i tmu, lze ho trénovat jako živé zvíře a zároveň dokáže přehrát hudbu staženou z iPadu. K dostání bude za 75 liber (2250 Kč).

Na výsluní zůstanou i tzv. robo ryby, které se svévolně pohybují po akváriích, jako živé, ale bez jakéhokoli nároku na péči a krmivo. Rodiče budou muset maximálně jednou za čas vyměnit baterie. Jejich cena se pohybuje kolem 14 liber (420 Kč).

Plně funkční tablet s ochranou

Velké šance na úspěch má i nejmodernější tablet pro děti - Leap Pad Ultra, jehož "ultra" verze umožní dětem si hrát, kreslit, psát a fotit.

"Je to tablet, který je určen pro děti, ale jedná se o výkonný přístroj, jehož omezením je jen internet, aby rodiče měli kontrolu nad tím, co děti na tabletu dělají. Tablet má 8 GB paměti, sedmipalcový displej a obsahuje řadu aplikací, včetně možnosti stáhnutí dalších programů, samozřejmě s ochranou před stahováním nevhodného obsahu pro děti. Jeho hlavní výhodou pak je, že když ho dítě upustí, nepraskne displej," vysvětluje Laura Olverová z Hamleys. Jeho cena by se měla pohybovat kolem 125 liber (3750 Kč).

Holčičky pak jistě uvítají nové bizarní a funky panenky z řady Monster High, které představují protiklad dokonalé panenky Barbie.

Za téměř dokonalou, ale velmi drahou hračku považují odborníci vzpínajícího se koníka Clysdesdale, který je ovšem pomalu stejně tak drahý jako živý kůň. Jen s tím rozdílem, že péče o něj vyjde výrazně levněji. Jízda na něm je opravdu věrohodná a děti si ji užívají, ovšem jen málokdo si tuto hračku bude moci dovolit. Cena je 850 liber (25 530 Kč).

Reklama

Související témata:

Související články

Hračkou roku se stali Tučňáci na ledu

Zlatého medvídka za absolutního vítěze soutěže Hračka roku ve středu v Praze obdržela hra SMART: Tučňáci na ledu dodavatele Mindok. Společnost si odnesla ještě...

Výběr článků

Načítám