Hlavní obsah

Aktivní ženy prý plodí inteligentnější děti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Montreal

Sedět se nevyplatí ženám ani v případě, že jsou těhotné a chtějí mít zdravé inteligentní dítě. Pokud jsou totiž pohybově aktivní před a během těhotenství, ovlivňují pozitivně IQ svého nenarozeného dítěte. Ženy fyzicky vitální totiž rodí inteligentnější děti.

Foto: Profimedia.cz

Aktivní nastávající maminky dělají dobře svému nenarozenému dítěti

Článek

Podle expertů z University of Montreal se to prokázalo v minulosti u několika zvířecích modelů, ale oni sami mají první důkazy, že to platí také u člověka. Ženy cvičící pravidelně alespoň třikrát týdně rodí inteligentnější děti než ty, které se hýbou zřídka či vůbec.

„Podle naší hypotézy matky, které cvičí, rodí děti s lepšími kognitivními funkcemi, zvláště s dlouhodobou pamětí,“ tvrdí Elise Labonteová Lemoyneová.

Experti z University of Montreal budou dále testovat svou hypotézu a hodlají teď sledovat pomocí elektroencefalogramu, jak jsou na tom s inteligencí desetidenní novorozenci šedesáti matek. Tento vzorek rodiček přitom tvoří půl na půl dvě skupiny – sportovně aktivních a neaktivních žen.

Reklama

Související články

Otěhotnět může i panna

Je možné, aby dívka, či žena, která je pannou, otěhotněla? Obecné mínění je, že nikoli. Neposkvrněné početí je známo pouze z Bible. Přesto se však takové...

Výběr článků

Načítám