Hlavní obsah

Šmicer podle britského tisku končí v Liverpoolu

LIVERPOOL

Britský deník The Times ve svém úterním vydání informoval, že český reprezentant Vladimír Šmicer je možná na odchodu z Liverpoolu. Podle dvou vět v přehledu krátkých fotbalových zpráv a spekulací list píše, že klub Šmicerovi zřejmě řekl, že si může hledat nové působiště, ale prozatím se neobjevili žádní zájemci.

Foto: Monika Dušková

Hanka Kynychová (vlevo) v diskusi se senátorkou Boženou Sekaninovou.

Článek

Šmicer, který se v současné době připravuje s českou reprezentací na kvalifikační utkání s Moldavskem, ovšem pro ČTK uvedl, že o žádné nabídce neví.

"Těsně před odjezdem jsem mluvil s trenérem Houllierem, ale o ničem mi neříkal. Nezdá se mi to proto pravděpodobné, navíc jak jsem už uvedl, v Anglii bych ještě rok rád zůstal," prohlásil fotbalista, který přednedávnem přiznal, že by kariéru rád završil v některém z jihofrancouzských klubů. "Ale kdoví, jaká zpráva mě po návratu do Liverpoolu čeká," řekl Šmicer po úterním tréninku národního týmu v Olomouci.

O Šmicerově odchodu informoval i internetový magazín

Tiskové oddělení liverpoolského klubu se k záležitosti nechtělo nijak vyslovit. Loni v létě český hráč podepsal smlouvu do roku 2005, kterou mu klub nabídl.

Strohou informaci o možném Šmicerově odchodu z anglického klubu přinesl také internetový magazín LFC Online. Podle jeho tvrzení je trenér Liverpoolu Gérard Houllier připraven hráče prodat.

Barošova pozice jistá

Deník The Times píše, že hned poté, co klub opustil Patrik Berger, se zdá, že ho bude následovat další Čech. V Liverpoolu odehrál uplynulou sezónu vedle těchto dvou fotbalistů také Milan Baroš. Jeho místo na soupisce je díky jeho střelecké mušce zřejmě zcela bezpečné.

Berger, který většinu sezóny seděl buď na lavičce, nebo si léčil zranění, případně vůbec nebyl na soupisce, podepsal nedávno smlouvu s nováčkem anglické ligy Portsmouthem. Hráčův agent Pavel Paska byl s přestupem v nynější značné konkurenci velmi spokojen. Britský The Sun poznamenal, že Berger musel jít s platem výrazně dolů.

Reklama

Výběr článků

Načítám