Hlavní obsah

Šmicer: Musím ukázat, že na to pořád mám

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Úplně jinou úlohu prý bude v dresu Liverpoolu hrát Vladimír Šmicer v nadcházející sezóně anglické ligy. Český fotbalista věří, že jeho výkonům by paradoxně mohl prospět příchod Australana Harryho Kewella, který se stal hlavní letní posilou týmu.

Foto: Jiří Šafránek

Pozorování ptáků se stává oblíbeným koníčkem.

Článek

"Nemám co ztratit, protože ode mě nikdo nebude nic čekat," mínil Šmicer v rozhovoru pro list The Sun. Právě s Kewellem, jenž přestoupil z Leedsu za pět milionů liber, by měl český záložník bojovat o místo v sestavě.

"Přišel Harry, má číslo sedm a lidé budou sledovat jeho. Nebudu pod takovým tlakem, chci jen ukázat, že umím hrát a pomoci týmu," plánuje dosavadní majitel populární sedmičky Šmicer. "Já jsem přišel místo Steva McManamana a všichni ode mne hodně čekali. Začátek v Liverpoolu pro mne nebyl dobrý," vzpomínal Šmicer na první krůčky na Anfield Road.

Ani s loňskou sezónou nebyl vicemistr Evropy z roku 1996 spokojen. "Byla to pro mne noční můra. Ani bych se nedivil, kdyby mi trenér řekl, že už pro mne nemá místo. Teď mám ale šanci. Takováhle situaci mi přesně vyhovuje," pochvaloval si Šmicer, jenž na sebe upozornil dobrými výkony v letní přípravě.

Před týdnem se sice zranil, ale narozdíl od minulých let nešlo o nic vážného. "Býval jsem často zraněný a trápil se s nestálou formou, ale to fanoušky nezajímá. Teď mám motivaci ukázat, že na to pořád mám," klade si za cíl.

Reklama

Výběr článků

Načítám