Hlavní obsah

Slavia má jen stvrdit cestu do Španělska

Novinky, Viktor Nosek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Hlavně žádné nervy, říkají si ve fotbalové Slavii. Dnes od sedmi hodin večer mají na Strahově jen stvrdit postup do 3. předkola Ligy mistrů. Nastoupit mohou v klidu, před týdnem vyhráli v Trebinje, městě dvě desítky kilometrů od Dubrovníku, 2:1. Vyřazení? To by byl šok.

Foto: Ondřej Smolka

Porta inferi plakát

Článek

"Karty jsou rozdané jasně, všichni víme, o co jde. Výchozí pozice je slušná, jen ji musíme potvrdit," hlásil pozdě odpoledne kouč Miroslav Beránek.

Koncentrovat se a mít také respekt

Trénink v Edenu nařídil až na šestou večer, tak jako vždy před zápasem. Tentokrát však i kvůli úmornému parnu. "Horko musíme zohlednit. Co se týče pitného režimu a všeho, co je s tím spojeno."

Tým Leotaru Trebinje vyběhl potrénovat ještě o hodinu později na Strahově. Do odvety si přivezl nejen jednobrankové manko, ale i víkendový debakl z úvodního kola ligy v Bosně a Hercegovině - od Sarajeva dostal "napráskáno" 3:0.

"V prvním utkání hráči poznali, že soupeř fotbal umí. Jsou agresivní a hbití. Musíme se důsledně koncentrovat a mít z jejich kvalit respekt," vykládal Beránek, ale hned dodával, že je třeba vyhrát, protože jde o body do koeficientu, a být pro třetí kolo nasazený či ne je velikánský rozdíl. Letos k nasazení Slavii chyběl jediný bod. Pokud postoupí, narazí na španělskou Celtu Vigo. "Jde nám i o koeficient pro příští ročník," má jasno Beránek.

"Je potvrzeno, že ve Vigu hrajeme v úterý 12. srpna od 21.30," zahlásil poté tiskový mluvčí Slavie Jiří Vrba. "Tedy pokud postoupíme," dodal hned po významném pohledu trenéra...

Nastoupit by měl i zraněný Piták

Pražané by měli vyrazit na Strahov, kde se očekává návštěva mezi šesti a sedmi tisíci diváky, v plné síle. Dostálka, který nastoupil v lize proti Blšanům jen na druhou půli, sice stále bolí naražený sval, ale hrát by měl. Stejně tak Piták - ten měl pochroumanou nohu.

"Začal trénovat," pravil Beránek a chystal se ještě po tréninku ukázat mužstvu na videu některé pasáže z prvního utkání v Trebinje. "Prý s náma předvedli nejlepší poločas, co kdy hráli! Takže z toho můžeme vycházet. Každopádně nebezpeční jsou." To si myslí i Milo Jovin, trenér Trebinje. "Nepřijeli jsme na výlet," tvrdí.

Reklama

Související témata:

Související články

Slavia přiváží z Trebinje vítězství

Úspěšně vstoupili fotbalisté Slavie do boje o vytouženou Ligu mistrů. V úvodním utkání druhého předkola prestižní soutěže porazili bosenský Leotar Trebinje...

Leotar překvapil slávisty rozestavením

Hodně překvapení byli fotbalisté Slavie Praha rozestavením borců Trebinje v úvodním utkání 2. předkola Ligy mistrů. Mužstvo z Bosny a Hercegoviny použilo...

Kuka zaháněl strach v letadle vínem

To byl zase let! Fotbalista Slavie Pavel Kuka zvedal ještě ve čtvrtek útrpně oči v sloup. Noční cesta z prvního utkání 2. předkola Ligy mistrů v Trebinje...

Výběr článků

Načítám