Hlavní obsah

S tímhle by slávisté mezi elitou díru do světa neudělali

Novinky, Václav Procházka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Mluvili o zázraku. Slibovali, že v odvetě ještě zabojují, ale výrazy ve zklamaných tvářích slávistů po třígólovém přídělu ve Vigu v úterý večer napovídaly i něco dalšího. Jako by si mysleli: smázli nás, nemáme na ně.

Foto: archiv Suvereno

Suvereno

Článek

V době, kdy Vigo šlapalo naplno, si sami nevytvořili jedinou šanci. Ty dvě se zrodily náhodou. A nenaložili s nimi dobře. Slavia se vlastně ani nemohla přesvědčit, co umí či neumí obrana Viga na samém počátku sezóny. Snad jen tohle v ní může udržovat jakousi naději před odvetou. S úterním výkonem by ale mezi týmy vyvolenými pro boj o stamilióny nepochodila.

Přitom se o slávistech říká, že herně jsou z domácích týmů nejdál. Teď to ale vypadá zase na Balkán Cup, jak nepřející fandové jiných klubů zbytečně posměšně nazývají obvyklé tažení Slavie Pohárem UEFA. Červenobílí přitom v lize šlapou, ale asi jsme si o domácí soutěži začali myslet až příliš. Nic to totiž neznamená. Pokud Vigo klukovsky nepodcení odvetu, jak už to jednou s českým týmem udělalo, zázrak se nestane.

Proti až příliš uklidněnému mužstvu bez odpočívajících opor se kdysi z mizérie vyhrabal Liberec. To ale bylo v Poháru UEFA. Teď jde o Ligu mistrů. A slávisté v jejím předkole vypadali jako učedníci. Není to při jejich už čtvrtém pokusu o postup divné?

Reklama

Související témata:

Související články

Jirkal: Vigo je vysloveně ofenzivní tým

Již v úterý nastoupí na stadiónu Balaídos ve Vigu v prvním souboji třetího předkola Ligy mistrů Slavia Praha proti domácímu týmu Celta. Poslední přípravný...

Slavia zkusí zlomit prokletí, jde na Vigo

Zlomit prokletí touží Slavia. Na čtvrtý pokus hodlá proklouznout do Ligy mistrů. V úterý od 21.30 h ji ve Vigu čeká první utkání třetího, posledního předkola....

Výběr článků

Načítám