Hlavní obsah

Rangers se zbavili Messiera, příchod Jágra na spadnutí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

NEW YORK

Vše nasvědčuje tomu, že si zámořský zámožný hokejový klub New York Rangers dělá místo ve svém rozpočtu, aby ve svých řadách mohl přivítat českého útočníka Jaromíra Jágra, kterého se naopak snaží zbavit Washington Capitals. V tomto týdnu opustily milionářský mančaft už dvě opory.

Foto: Archív MDZ

Ve velkém sále nechybí kus scény z pohádky O pejskovi a kočičce.

Článek

V pondělí byl vyměněn obránce Brian Leetch do Edmontonu, po něm si balí kufry Mark Messier. Dvaačtyřicetiletý centr směřuje do San Jose, kterému byla práva na hráče postoupena za budoucí vyrovnání. Tyto kroky vedení NY Rangers podporují spekulace, že Jágr bude v příští sezóně nastupovat v Madison Square Garden jako hráč domácích.

Messier se v úterý stal nechráněným volným hráčem, který může podepsat smlouvu s kterýmkoli klubem NHL. Zatím není jasné, zda se čtrnáctinásobný účastník Utkání All Star pustí už do své pětadvacáté sezóny v zámořské soutěži.

Legendární hráč pomohl Rangers v roce 1994 ke Stanleyově poháru, který vyhrál už v 80. letech pětkrát s Edmontonem. V historické tabulce kanadského bodování je se ziskem 1844 bodů na třetím místě za Waynem Gretzkym (2857) a Gordiem Howem (1850).

Trenér zůstane stejný

Glen Sather povede nadále jako hlavní trenér hokejisty New York Rangers. Devětapadesátiletý generální manažer se funkce ujal sám na konci ledna, když vyhodil Bryana Trottiera. Po intenzivním hledání nového kouče se v úterý rozhodl, že bude mužstvo trénovat nadále on sám.

"Po rozpravě s řadou kandidátů jsem měl pocit, že nejlepší bude zůstat na trenérské lavičce i pro příští sezonu," vysvětlil Sather novinářům. Jedním ze žhavých uchazečů o trenérský post byl bývalý kouč New Jersey Larry Robinson, jenže ten odmítl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám