Hlavní obsah

Olympique Marseille získal Vachouška

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA/MARSEILLE

Fotbalista pražské Slavie Štěpán Vachoušek bude od příští sezóny oblékat dres Olympique Marseille. Reprezentační útočník v pátek podepíše se třetím celkem letošního ročníku francouzské ligy pětiletý kontrakt.

Foto: zámek Kačina

duch Rudla

Článek

Slavia za něj vyinkasuje kolem 90 miliónů korun, deset procent z přestupové částky však připadne bývalému Vachouškovu klubu FK Teplice. Hráči zaručuje kontrakt roční příjem blížící se dvaceti miliónům korun a navíc si může hodně polepšit díky výkonnostním bonusům.

"Jsem rád, že budu hrát v Marseille. I když jsem zvažoval více možností, nakonec jsem se rozhodl pro Olympique," řekl Vachoušek na odpolední tiskové konferenci. V pátek i v sobotu už by měl trénovat s novými spoluhráči a pak s nimi vyrazit na soustředění do Albertville.

V testech uspěl

Vachoušek absolvoval v Marseille komplexní zdravotní prohlídku a fyzické testy. Po nich vedení Olympique oznámilo, že s ním kontrakt podepíše.

"Stane se tak v pátek po upřesnění posledních detailů smlouvy mezi Slavií a Marseille," oznámil Viktor Kolář ze společnosti Sport Invest, která Vachouška zastupuje. "Pokud Marseille pošle zítra bankovní garance, tak smlouvu podepíšeme," upřesnil jediný zádrhel manažer Slavie Josef Jinoch.

Ve Slavii se "zdržel" čtvrt roku

Zástupci Marseille na svých internetových stránkách oznámili, že smlouva s hráčem už je uzavřena. Na titulní stránce webu je Vachouškova fotografie, na níž hráč třímá bílý dres s číslem 9.

Vedení Olympique na serveru tvrdí, že kontrakt zní na čtyři roky. Český útočník je už druhou akvizicí jihofrancouzského klubu, který se v pondělí dohodl na přestupu Didiera Drogby z Guingampu.

Ve Slavii hrál Vachoušek od března loňského roku a smlouvu měl do konce roku 2006. Neoficiální zprávy hovořily o tom, že do Prahy přišel za 35 miliónů korun.

Teplice si však výši přestupové částky nepřály zveřejnit, součástí tehdejší transakce byl i odchod útočníka Luďka Zelenky ze Slavie do Teplic za osm miliónů korun. Již v té době se o Vachouška zajímaly francouzský Štrasburk a italská Reggina.

Reklama

Výběr článků

Načítám