Hlavní obsah

Nádor na mozku? Ne, parazit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ORLANDO

Obavy indického tenisty Leandera Paese, že jeho silné bolesti hlavy způsobuje nádor na mozku, se ukázaly jako liché. Problémy mu působí parazit. Podle lékařů z nemocnice v Orlandu, kteří partnera Martiny Navrátilové pro smíšenou čtyřhru vyšetřovali, se jedná o běžnou parazitickou infekci.

Foto: Vratislav Konečný
Článek

Mluvčí kliniky uvedla, že jde o nemoc zvanou neurocysticercosis, která zasahuje centrální nervový systém. "V podstatě je to tasemnice, která se dostala do jeho nervového systému. Zatím nevíme, kde se nakazil," řekla mluvčí Michelle Lynchová. Partnera Martiny Navrátilové pro smíšenou čtyřhru čeká přibližně týdenní léčba silnými antibiotiky.

Třicetiletý tenista sám přišel do nemocnice poté, co ho několik dní silně bolela hlava. První tomografické vyšetření odhalilo léze na mozku a lékaři se obávali, že by mohlo jít o zhoubný nádor.

Paes získal během své kariéry 27 titulů v mužské dvouhře, dvakrát triumfoval na French Open a jednou vyhrál Wimbledon. S Navrátilovou letos nenašli v mixu přemožitele na Australian Open ani ve Wimbledonu. Z US Open se kvůli Paesově nemoci odhlásili a Navrátilová prohlásila, že jiného partnera hledat nebude.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám