Hlavní obsah

Miliardář Abramovič možná vstoupí i do formule 1

LONDÝN

Ruský miliardář Roman Abramovič je nejen fanouškem fotbalu, ale i formule 1, do níž by údajně rovněž rád investoval. S odvoláním na slova kouče anglické fotbalové reprezentace Svena-Görana Erikssona to napsal britský list The Guardian.

Článek

"Byl jsem hodně překvapený, když koupil Chelsea," prohlásil švédský trenér o Abramovičovi. "I přesto, že jsem věděl, že chce investovat do fotbalu. Mluvilo se však také o tom, že by rád vstoupil do formule 1," dodal Eriksson.

Rus, který podle odhadů spravuje majetek v hodnotě zhruba 5,5 miliardy dolarů, byl koncem června na německém Nürburgringu hostem šéfa formule 1 Bernieho Ecclestona. Na Velké ceně Evropy zavítal do boxů stáje Minardi, která se potácí na pokraji bankrotu.

Abramovičova návštěva zavdala podnět ke spekulacím, že s ním vedení týmu jedná o prodeji podílu. "Zašel k nám a pózoval pro fotografy, ale s nikým o ničem nejednal," prohlásil mluvčí Minardi Graham Jones.

Podle šéfa obchodního úseku stáje Williams Jima Wrighta by ale bylo dobře, kdyby se ruský podnikatel rozhodl do formule investovat. "Bylo by skvělé, kdyby se do toho Abramovič vložil, zvláště teď, v době, kdy má hned několik týmů finanční potíže. Každá nová investice je dobrá pro celý sport," tvrdil Wright.

Abramovič nicméně zatím zůstává jen u anglického fotbalu, respektive londýnského klubu Chelsea, který v létě koupil.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám