Hlavní obsah

Lenerovi vypadl ze sestavy další obránce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Trable trenéra hokejové reprezentace Slavomíra Lenera s výstavbou obranných řad nekončí. Ke zraněným Františku Kučerovi ze Slavie či Rostislavu Kleslovi z Columbusu totiž přibyl i Jiří Šlégr. Bek Omsku se zranil v pátém semifinálovém utkání ruské ligy a sezóna pro něj skončila.

Foto: Petr Žabka

taula Trepucó

Článek

Šlégr se v rozhodující zápasu o postup do finále popral s Alexandrem Judinem z Čerepovce a při potyčce si obnovil zranění třísel, které si vyžádá další operaci. Sešlo tak z jeho možného startu na mistrovství světa ve Finsku i jeho účasti v boji o bronzové medaile v ruské soutěži.

"Při té rvačce se mi zase utrhl přitahovač svalu, tříslo je rozbité a doktor mi řekl, že musím na operaci," uvedl Šlégr v rozhovoru pro deník Sport. Odchovanec litvínovského hokeje se s Judinem popral v 50. minutě. O třicet vteřin později Omsk inkasoval při vlastní přesilovce rozhodující třetí gól, který posunul Čerepovec do finále proti Jaroslavli.

Lener má náhradní řešení

Šlégrova ztráta je další nepříjemnou zvěstí pro trenéra národního týmu Slavomíra Lenera. Mimo hru už jsou další obránci František Kučera, Marek Židlický, Robert Kántor či Rostislav Klesla. Nejistý je také start Michala Sýkory. "Co se dá dělat. V hlavě už mám plán, jak to dám dohromady," řekl Lener Sportu.

Zranění uzavřelo Šlégrovu nevydařenou sezónu. Poté, co se olympijský vítěz z Nagana nedohodl na smlouvě v zámoří, působil krátkou dobu v extraligovém Litvínově. V Omsku jej od začátku provázely zdravotní problémy. V únoru absolvoval v Norimberku operaci třísel a do hry se zapojil až v play off. Celkem za Omsk odehrál jen patnáct zápasů, ve kterých měl šest kanadských bodů za branku a pět asistencí.

Reklama

Související články

Kučera šel na operaci

Nejen Slavii ve finále, ale i hokejové reprezentaci na MS ve Finsku bude chybět 35letý obránce František Kučera. S obnoveným zraněním kolena a poškozeným...

Lener doplňuje národní tým

Hokejová reprezentace přesouvá ve středu odpoledne přípravný kemp před MS do Mariánských Lázní. "Od čtvrtka tam vedle přípravy na ledě můžeme rovněž využít...

Výběr článků

Načítám