Hlavní obsah

Kapitán hokejových Ďáblů Stevens má slovenské kořeny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRATISLAVA

Kapitán hokejistů New Jersey Devils Scott Stevens se po zisku Stanleyova poháru přihlásil ke slovenským kořenům. Na východě Slovenska se narodili jeho prarodiče - babička Helena Kundrátová, jak se jmenovala za svobodna, a její manžel Michal Vašiga.

Foto: Útvar koncepce a rozvoje města Plzně

Veřejnosti se představí všechny soutěžní návrhy na výstavě v Měšťanské besedě v červnu 2012.

Článek

Informoval o tom slovenský deník Šport s tím, že oba ve třicátých letech emigrovali do Kanady, kde se jim narodili tři chlapci a dcera Mária. Ta se provdala za Larryho Stevense a jejich nejstarší potomek Scott minulý týden vyhrál Stanleyův pohár.

V Bajerovcích, kde žije 350 obyvatel, je prý téměř každý Stevensův příbuzný. Dosud zde žije osmaosmdesátiletá sestra jeho babičky Anna Sekeráková.

Hokej živě sleduje její jednašedesátiletý syn Michal. "Během mistrovství světa 1985 v Praze ho navštívil můj švagr a chtěl ho dotáhnout i k nám. I když měl zájem, nepustil jej kanadský trenér. Tak mu daroval hokejku," vzpomínal v deníku Nový čas Michal Sekerák, který si o finále mezi New Jersey a Anaheimem četl pouze v novinách. "V Bajerovcích nechytíme televizní signál," vysvětlil.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám