Hlavní obsah

Holubcovou i Vítka trápí nachlazení

Novinky, Martin Kézr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

V ruském Chanty-Mansijsku začíná světový šampionát biatlonistů, ale Kateřinu Holubcovou i Zdeňka Vítka, kteří letos ve Světovém poháru už dvakrát vystoupili na stupně vítězů, trápí rýma, kašel a další příznaky virózy.

Článek

"Nastydnul jsem a sedlo to na průdušky, v ideální pohodě rozhodně nejsem," prozradil Vítek, jenž ze zdravotních důvodů vynechal i společné soustředění reprezentace v Obertilliachu: "Trénoval jsem na Mísečkách, ale méně než bych si představoval."

Holubcová zkouší česnečku

Na šampionátu byl Vítek nejlépe desátý před dvěma lety ve stíhačce. "Únorová forma slibovala útok na lepší pozice, ale kvůli nemoci vezmu každé umístění v elitní desítce," připustil 25letý reprezentant.

O rok starší Holubcová si vaří instantní polévky, zkouší i česnečku: "Horečky nemám, jenom pořád smrkám a škrábe mě v krku." Individuálním maximem z MS je pro ni loňské 17. místo v závodě s hromadným startem.

"Když se vejdu mezi deset nejlepších, budu spokojená. Chtěla bych také zajet s čistou střelbou, za to mi trenér slíbil prémii 100 eur," přiznala.

Medaile je zřejmě daleko

Kouč žen Vlastimil Jakeš tuší, že medaile visí pro nachlazenou Holubcovou asi vysoko. "S těžkým srdcem ustupujeme z vydobytých pozic, ale kdyby se alespoň jednou dostala do šestky, bral bych to za vynikající výsledek," prozradil.

"Po úspěšném průběhu sezóny jsme mohli pomýšlet vysoko, ale viróza závodníky zastavila v rozletu a nikdo neví, jak moc je nemoc srazí dolů. Chřipka obcházela i ostatní reprezentanty, ještě s teplotou sem přijel Holubec," přiznal šéftrenér Pavel Levora.

"Holubec tak zřejmě nepojede závod na 10 km a místo něj dostane příležitost debutující mladíček Šlesingr," dodal Levora, podle nějž trénink v Rusku je zaměřen především na vyladění střelby a přivyknutí nízkým teplotám.

MS je zároveň posledním dílem Světového poháru, v každém závodě boduje 30 nejlepších. "Vítek i Holubcová se chtějí celkově udržet mezi patnáctkou nejlepších, což by pro oba byl nejlepší výsledek kariéry," uzavřel Levora.

Nominace ČR:

Muži: Zdeněk Vítek, Roman Dostál, Petr Garabík, Tomáš Holubec, Michal Šlesingr

Ženy: Kateřina Holubcová, Irena Česneková, Magda Rezlerová, Zdenka Vejnarová, Lenka Faltusová

Stav SP
Muži:
1. Björndalen (Nor.)606 b.
2. Dračev (Běl.)553
3. Poirée (Fr.)516
4. Gross (Něm.)471
5. Čepikov (Rus.)440
...
15. Vítek263
47. Dostál49
58. Garabík26
69. Holubec9
Ženy:
1. Glagowová (Něm.)615
2. Achatovová (Rus.)601
3. Dafovská (Bul.)597
4. Becaertová (Fr.)586
5. Dislová (Něm.)506
...
12. Holubcová368
43. Faltusová25
53. Česneková9
54. Vejnarová8
61. Rezlerová3

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám