Hlavní obsah

Hokejová Sparta získala Ujčíka za Martince

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Pražské hokejové kluby Slavia a Sparta se domluvily na výměně útočníků Viktora Ujčíka a Patrika Martince. Ujčík, jenž ve Spartě již v závěru sezóny hostoval, bude oblékat dres holešovického klubu i nadále. Martinec se zase stane novou posilou úřadujícího mistra extraligy.

Foto: PČR

Ilustrační foto

Článek

"Rozhodli jsme se, že nebude potřeba pro příští sezonu držet čtyři kvalitní centry, a proto jsme se rozhodli Patrika uvolnit. Byli jsme s ním v kontaktu a prakticky přicházela v úvahu dvě řešení - Rusko nebo extraliga. Nakonec jsme se dohodli se Slavií," řekl Koželuh. Výměna sice ještě nebyla papírově uzavřena, ale podle Koželuha by se tak mělo stát bez problémů v nejbližších dnech.

Martinec měl být podle původního plánu jedním ze tří českých hokejistů, které získal do svých řad nováček ruské superligy z Voskresenska. Staronový účastník elitní soutěže podle dřívějších zpráv uzavřel roční kontrakty i s obráncem Martinem Štěpánkem a jiným sparťanským útočníkem Jiřím Zelenkou.

Sparta víří přestupové vody
MAREKNejlepší střelec ligy do Holešovic
ŘEZNÍČEKZarputilý bek opouští Plzeň

Kudrna do Třince

Nejedná se o jedinou změnu na soupiskách extraligových celků. Novou akvizicí Třince se stal dosavadní obránce Liberce Jan Kudrna. Sedmadvacetiletý bek podepsal již v pondělí novou smlouvu se semifinalistou letošního ročníku soutěže.

"Jsem docela rád, že měním dres. V Liberci jsem byl už čtyři roky, a to je tak akorát. Změnu jsem už potřeboval," uvedl Kudrna pro internetovou stránku Třince. Písecký odchovanec působil na severu Čech společně se svým bratrem Jiřím, který v Liberci i nadále zůstává.

Kudrna odehrál ve své premiérové extraligové sezóně 34 zápasů, ve kterých si připsal osm kanadských bodů za tři branky a pět asistencí.

Související články

Výběr článků

Načítám