Hlavní obsah

Českobudějovický Michálek se upsal Žralokům

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

SAN JOSE/PRAHA

Nejvýše postavený český hokejista letošního vstupního draftu zámořské NHL Milan Michálek se v pátek v noci upsal Žralokům ze San Jose. Podrobnosti kontraktu mezi klubem a osmnáctiletým hokejistou nebyly zveřejněny. Jelikož smlouva byla podepsána až po 15.7., mohou se Budějovice těšit na vyšší odstupné, uvádí český klub na svých internetových stránkách.

Foto: archiv SD UH

Květa Fialová a Josef Kubáník v hlavních rolích.

Článek

"České Budějovice a San José se dohodly na určité ceně za hráče a je to pro všechny strany obrovsky výhodné," vysvětlil na internetových stránkách klubu hlavní manažer Jaroslav Pařízek. Útočník Českých Budějovic, který si zahrál i na světovém šampionátu ve Finsku, se zámořskému klubu upsal na tři roky. "Za deset dní odjede na kemp a bude se snažit prosadit do prvního týmu," řekl ČTK český zástupce Michálkova agenta Allana Walshe Josef Machala.

Českobudějovický klub angažmá v NHL svému hráči samozřejmě přeje, uvedl v dřívějším rozhovoru Pařízek. Avšak dodal, že centrů není na rozdávání. Před ním je tedy nyní nový úkol, najít odpovídající náhradu. "Musíme teď zapracovat na náhradě, přibližně do týdne bychom chtěli představit novou posilu," dodal generální manažer klubu.

Žraloci se o Michálka zajímali již delší dobu, což při červnovém draftu přiznal generální manažer klubu Doug Wilson. "Jsme opravdu šťastní, že ho máme," dodal tenkrát s úsměvem. Technicky zdatný Michálek může podle odborníků okamžitě naskočit do NHL. Jeho nespornou výhodou je, že ostruhy získával mezi dospělými. Rodák z Jindřichova Hradce je nejvyšší volbou San Jose od roku 1998, kdy klub draftoval jako třetího celkově obránce Brada Stuarta.

V loňské sezóně extraligy Michálek odehrál v dresu Českých Budějovic 46 zápasů v základní části, ve které nasbíral osm bodů kanadského bodování za tři branky a pět asistencí. Ve čtyřech zápasech play-off skóroval pouze jednou.

Reklama

Související témata:

Související články

Draft v Nashvillu slibuje napětí

Hokejové talenty jsou v napětí, víkend patří draftu NHL. Třicet zámořských klubů si bude v Nashvillu vybírat hráče, kteří budou mít šanci prosadit se už příští...

Výběr článků

Načítám