Hlavní obsah

Arsenal získal gólmana Lehmanna z Borussie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Dlouho očekávaný přestup německého fotbalového gólmana Jense Lehmanna z Borussie Dortmund do Arsenalu se stal v pátek skutečností. Dnes už bývalý spoluhráč českých reprezentantů Tomáše Rosického a Jana Kollera uzavřel ve svém novém působišti smlouvu, jejíž okolnosti zatím nebyly zveřejněny.

Foto: Jirka Prokeš

Podolské posvícení v Jemnici letos připadá na víkend 24. - 26. srpna.

Článek

Podle německé agentury SID měl dostat smlouvu do roku 2006, která mu zaručí roční příjem ve výši 2,9 miliónu eur. Do Dortmundu putuje výměnou za něj 3,5 miliónu eur a dosavadní náhradní gólman Arsenalu Guillome Warmuz.

Třiatřicetiletý Němec nahradí v Arsenalu Davida Seamana, který v londýnském klubu po sezóně skončil. "Máme z toho přestupu radost. Je to velká posila," nechal se slyšet trenér Arsenalu Arsene Wenger. "Jens Lehmann je velmi zkušený gólman, který své kvality prokázal nejen v německé lize a v Lize mistrů, ale i v německé reprezentaci," připomněl kouč.

Lehmann se podrobil lékařským testům a v nejbližších dnech se připojí ke svým novým spoluhráčům na tréninkovém soustředění v Rakousku. Impulzivní gólman, který si na hřišti nejednou vysloužil červenou kartu, má za sebou několik štací. Do Dortmundu přišel v roce 1999 po půlročním angažmá v AC Milán. V minulosti však oblékal i dres Schalke. S Dortmundem získal loni mistrovský titul. Německo reprezentoval na mistrovstvích světa v letech 1998 a 2002.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám