Hlavní obsah

Žena na dva roky zmizela ze světa. Našli ji živou na širém moři

Novinky, Tomáš Andres Skoupý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V roce 2018 zmizela beze slova a beze stopy, dva roky o ní rodina neměla ani jedinou zprávu. Až do minulé soboty, kdy ji rybáři podchlazenou vytáhli z moře zhruba tři kilometry od kolumbijského pobřeží u Puerto Columbia. Šestačtyřicetiletá Angelica Gaitánová tak mohla vypovědět svůj hororový příběh.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Ženu pohřešovanou dva roky našli rybáři plovoucí na mořiVideo: Rolando Visbal via Storyful, AP

 
Článek

Když si minulou sobotu rybáři povšimli velkého předmětu ve vodě, považovali ho nejdříve za kus kmenu. Teprve až když připluli blíž, s hrůzou si uvědomili, že ve vodě nedaleko od nich mořský proud unáší tělo člověka.

Jeden z rybářů Roberto Visbal na ženu zakřičel. Když se mu nedostalo odpovědi, zkusil ještě angličtinu, aby se ujistil, že mu žena rozumí. Ta však začala reagovat, až když ji muži silně podchlazenou vytáhli na palubu.

Už zahřátá pod přikrývkami se žena rozplakala a rybářům sdělila, že ve vodě strávila asi osm hodin. Chtěla skoncovat se životem. Ukázalo se, že jde o Angelicu Gaitánovou, která před dvěma lety zmizela, a rodina od té doby o ní neměla žádnou zprávu. Poté, co byla převezena do nemocnice na vyšetření, sdělila Gaitánová rádiu RNC svůj pohnutý příběh.

Útrapy pokračovaly i v domově pro týrané ženy

„Znovu jsem se narodila, díky bohu. Kdybych dostala šanci nebo by se mi dostalo pomoci, nikdy bych toto rozhodnutí neudělala. Nyní jsem ale vděčná bohu, že mi dal novou příležitost posunout se dopředu,“ uvedla na úvod svého vyprávění.

Gaitánová vysvětlila, že důvodem, proč zmizela beze stopy a nedala ani zprávu rodině, byl její nyní už bývalý manžel, který ji přes dvacet let týral a zneužíval. „Začalo to už během mého prvního těhotenství. Bil mě a znásilnil,“ uvedla matka dvou dětí. „I během druhého těhotenství zneužívání pokračovalo, ale nemohla jsem ho opustit, když byly děti malé. Několikrát jsem to oznámila policii, ale vždy ho zadrželi jen na 24 hodin a manžel se pak vrátil zpět,“ pokračovala Gaitánová.

Pro Diaro la Libertidad pak popsala některé způsoby, jakými ji manžel týral. Někdy ji zamykal v domě, aby ho nemohla opustit, jindy jí zase odepíral vstup do koupelny a žena musela vykonávat potřebu na zahradě.

Utéct z domu se žena rozhodla v roce 2018 krátce poté, kdy se měl manžel pokusit ji zavraždit. Od té doby půl roku žila na ulici v městě Barranquilla a nakonec se dostala do domova pro zneužívané ženy. Ani tam však dle svých slov nenašla klid. Ženy jí dělaly naschvály, vypínaly jí vodu, když se sprchovala, do pití jí dávaly mýdlo.

Jen jedna strana mince?

Minulý pátek byla z domova propuštěna. Její teď už bývalý manžel opustil zemi, a tudíž oficiálně nehrozilo další nebezpečí násilí z jeho strany. Zoufalá Gaitánová se však místo návratu rozhodla skoncovat se životem. „Chtěla jsem skončit se vším. Nedostalo se mi pomoci od nikoho, dokonce ani od mé vlastní rodiny. Manžel mě držel odříznutou od mých sociálních kruhů,“ uvedla žena.

Ztracená žena v lese šla hledat civilizaci, našla další ztracenou ženu

Koktejl

Strastiplný příběh však může být pouze jednou stranou mince bizarního a smutného příběhu.

Jedna z jejích dcer Alejandra Castiblancová potvrdila, že žena je dva roky vedena jako pohřešovaná. Popřela však, že by ji manžel, Alejandřin otec zneužíval nebo že se Gaitánová pokusila spáchat sebevraždu kvůli zničenému vztahu.

Celý případ stále šetří policie, příbuzní Gaitánové nyní žádají úřady, zda by ji mohli přemístit do Bogoty, kde by mohla začít nový život po boku své sestry.

Reklama

Výběr článků

Načítám