Hlavní obsah

Zemřel novinář Grant Wahl, zkolaboval na tribuně v Kataru

Aktualizováno

Během čtvrtfinálového zápasu Argentiny s Nizozemskem (3:2 pen.) na fotbalovém mistrovství světa v Kataru zemřel po kolapsu na tribuně renomovaný americký novinář Grant Wahl.

Foto: Brendan Moran, ČTK/AP

Grant Wahl

Článek

Bývalému žurnalistovi Sports Illustrated, televize CBS či platformy Substack, jenž se v roce 2011 chtěl ucházet o funkci prezidenta Mezinárodní fotbalové federace (FIFA), selhalo srdce den po 48. narozeninách.

Podle agentury AP Wahl v pondělí napsal na sociální sítě, že v Kataru navštívil nemocnici, protože se necítil dobře. „To s vámi mohou udělat tři týdny s minimem spánku, velký stres a spousta práce,“ napsal tehdy. Dostal antibiotika na zánět průdušek, test na covid-19 měl negativní.

V pátek během prodloužení na novinářské tribuně stadionu v Lusailu dostal infarkt. V sobotu jeho rodině kondoloval i šéf současného fotbalu Gianni Infantino. MS v Kataru bylo Wahlovým osmým šampionátem.

Bratr „obyčejné“ smrti nevěří

Wahl patřil k hlasitým kritikům MS v Kataru, poukazoval na mrtvé dělníky na stadionech, na začátku mistrovství si pak oblékl před zápasem Spojených států a Walesu tričko s duhovou tématikou, za což se údajně dostal do konfliktu s ochrankou, která mu měla vyrazit mobilní telefon z ruky. Následně byl Wahl na půl hodiny zadržen.

K úmrtí se vyjádřil také Wahlův bratr Eric: „Duhové tričko měl kvůli mně, jsem totiž gay. Nevěřím, že můj bratr zemřel jen tak, myslím si, že byl zabit. Stále se snažíme zjistit, co se vlastně stalo.“

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám