Hlavní obsah

Zatčen malý chlapec podezřelý z podílu na atentátu na Bhuttovou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ISLÁMÁBÁD

Pákistánská policie v pátek zatkla na severozápadě země patnáctiletého chlapce, který se údajně podílel na přípravě atentátu na bývalou premiérku Bénazír Bhuttovou zavražděnou koncem prosince. Uvedli to dnes nejmenovaní pákistánští bezpečnostní představitelé.

Foto: Toby Melville, Reuters

Na Bhuttovou byl vyslán celý tým atentátníků.

Článek

Podezřelý patnáctiletý Aitízáz Šáh byl zatčen ve městě Dérá Ismáíl Chán v Severozápadní pohraniční provincii, když údajně plánoval sebevražedný atentát během muslimského šíitského svátku ášúrá.

Při výslechu pak Šáh řekl vyšetřovatelům, že byl členem pětičlenného záložního týmu, který měl v Rávalpindí provést atentát na Bhuttovou, pokud by původní útok 27. prosince nevyšel.

Podle nejmenovaných pákistánských představitelů Šáh také vypověděl, že tým vyslal Baitulláh Mahsúd, extremista z oblasti Jižní Vazíristán. Mahsúda již dříve obvinila z přípravy atentátu na Bhuttovou pákistánská vláda i americké tajné služby.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám