Hlavní obsah

Zastřelený taxikář Duggan vstával a uléhal se zbraní

Právo, vpl

Taxikář Mark Duggan (29), jehož dosud neobjasněná smrt rozpoutala nepokoje v londýnské čtvrti Tottenham, nebyl žádný mírumilovný otec čtyř dětí, jak ho nyní líčí jeho rodina. Nechvalně proslul jako gangster a zakládající člen gangu Star v severním Londýně, napsal s odvoláním na policejní zdroje a Dugganovy příznivce britský list The Daily Telegraph.

Článek

„Byl to velký hráč a známá firma,“ prozradil pod podmínkou anonymity člen policejního týmu Trident, vyšetřujícího organizovaný zločin.

Jeden z Dugganových přátel na Twitteru napsal, že gang Star mu vděčí za mnohé. „Nadělal si spoustu nepřátel a vstával i uléhal se zbraní,“ dodal jiný.

Kelvina Eastona, Dugganova bratrance a spolubojovníka v gangu, ubodali počátkem roku neznámí útočníci. „Mark se měl od té doby na pozoru. Říkal, že mu vyhrožují. Ví se, že krátce před smrtí minulý čtvrtek odeslal dvě zprávy, že ho policie sleduje,“ řekla jeho přítelkyně Semone Wilsonová.

Duggana se snažili minulý čtvrtek zadržet členové Tridentu v civilu. Podle jejich verze na ně střílel a pak v přestřelce zemřel. Okolnosti má objasnit nezávislé vyšetřování.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám