Hlavní obsah

Záběry z dramatické honičky s pašeráky drog na moři u Mallorky. Policie zabavila víc než tunu hašiše

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na 1200 kilogramů hašiše v 31 balíčcích zabavila španělská policie po spektakulární honičce, která se odehrála za bílého dne na moři u Mallorky. Jednoho z pašeráků dopadli policisté hned po přistání v Cala d'Or v jižní části ostrova, další dva stačili uprchnout a ukrývali se až do následujícího dne, než také je policisté odhalili a zatkli.

Pašeráci drog prchají před španělskou policiíVideo: Reuters

 
Článek

Celá operace se podle serveru Majorca Daily Bulletin odehrála minulý pátek, kdy úřady dostaly vyrozumění, že se k Mallorce od afrických břehů blíží vysokou rychlostí člun. Policie pojala podezření, že by mohl přepravovat drogy.

Pašeráci nejprve dorazili do Cala Sa Nau, kde se snažili kontraband vyložit na dva džípy. Překvapil je ale příjezd hlídkových vozidel, rychle proto naskočili na člun, přičemž v místě zanechali několik balíčků drogy a nádoby s palivem či jídlem.

Honička skončila, když loď pronásledovaná policejním člunem a vrtulníkem přistála v Cala d'Or. Pašeráci z člunu vyskočili, zbytek pašované drogy nechali na palubě a prchali mezi lehátky na pláži kolem zmatených turistů.

Brazilská policie rozbila drogový gang. Kokain do Evropy pašovali v nákladech mramoru a žuly

Svět

Reklama

Výběr článků

Načítám