Hlavní obsah

Z trosek domu v Keni vyprostili živého člověka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

NAIROBI

Z pod trosek zříceného domu v keňském hlavím městě Nairobi vyprostili v úterý specialisté živého člověka. Pondělní tragédie si vyžádala zatím čtrnáct mrtvých, jejich počet však bude asi vyšší, pod troskami jsou vidět další těla. Zraněno bylo přes sto lidí.

Článek

Záchranáři do trosek navrtali díry, aby se pod ně mohl dostat vzduch. Postupují však mimořádně opatrně, aby se zdi dále nesesuly. Policie předpokládá, že nejméně tři lidé by ještě mohli být naživu. Záchranáři se soustředí na místa, odkud je slyšet bouchání.

"Našli jsem tři lidi a doufáme, že najdeme další," řekl izraelský generálmajor Jicchak Giršon, který vede záchranáře.  Dva vyprostili ještě večer Keňané a jednoho dopoledne Izraelci. Na místo míří i američtí záchranáři.

Keňský prezident kvůli neštěstí ukončil předčasně pobyt na summitu Africké jednoty v Súdánu, aby se dnes vrátil domů a převzal osobně řízení záchranných operací.

Místní policii trvalo několik hodin, než uzavřela oblast neštěstí a mohla vnést alespoň trochu řádu do záchranných prací na místě. Policisté museli rozhánět ranami obušky a pruty dav přihlížejících, aby se na místo mohli dostat záchranáři a sanitky. Dav reagoval házením kamenů.

Reklama

Související témata:

Související články

Pod troskami domu v Nairobi zahynulo 11 lidí

Rozestavěný čtyřpatrový dům se v pondělí zřítil v keňském hlavním městě Nairobi. Nejméně jedenáct lidí zahynulo a minimálně 75 dalších bylo zraněno, přičemž...

Výběr článků

Načítám