Hlavní obsah

V New Yorku musel nouzově přistát airbus. Pták mu promáčkl čumák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pondělí večer místního času musel na letišti Johna F. Kennedyho v New Yorku nouzově přistát Airbus A319 společnosti Delta Airlines. Letadlu se povedlo bezpečně přistát, fotografie odhalily značně poškozený čumák letadla. Podle letecké společnosti se jednalo o střet s ptákem.

Foto: Twitter JACDEC

Poškozený Airbus A319 po nouzovém přistání na letišti JFK.

Článek

Let číslo DL1076 mířil z floridského West Palm Beach na newyorské letiště La Guardia, na palubě airbusu bylo 43 cestujících. Během letu piloti hlásili problémy s navigačním zařízením a k nouzovému přistání proto zvolili druhé newyorské letiště.

Na letišti JFK přistálo letadlo bezpečně v 18:48 místního času. Čumák letadla byl viditelně poškozen. Nad New Yorkem byla hlášena silná bouře a spekulovalo se, zda stroj nemohl být poškozen silným krupobitím.

Foto: repro Flightradar

Letadlo na letiště La Guardia nedoletělo, muselo nouzově přistát na Mezinárodním letišti Johna F. Kennedyho.

Společnost Delta Airlines, které letadlo patří, nicméně uvedla, že se airbus srazil s ptákem. „Letadlo přistálo bezpečně a bez problémů, nyní na něm probíhá údržba,“ stojí v prohlášení společnosti.

V Praze nouzově přistál boeing

Krimi

Příčina havárie ještě nebyla oficiálně potvrzena, incident je vyšetřován Americkým úřadem pro letectví (FAA).

Reklama

Výběr článků

Načítám