Hlavní obsah

V Indii se zřítil visutý most, nejméně 60 lidí přišlo o život

Aktualizováno

V indickém státě Gudžarát zahynulo nejméně 60 lidí, když se zřítil visutý most. Přinejmenším 30 osob bylo vážně zraněno, uvedla agentura Reuters s odvoláním na vládní představitele. Údaje zatím zřejmě nejsou konečné. Podle místní televizní stanice Zee News se v době neštěstí nacházelo na mostě více než 400 osob. Většina jich spadla do řeky.

Zřícený most v IndiiVideo: Reuters

 
Článek

Podle vládních úřadů bylo na mostě v době zřícení více než 150 lidí. Místní televizní stanice Zee News dříve tvrdila, že se v době neštěstí na stavbě nacházelo přes 400 osob a jiná média uváděla ještě vyšší počty. Většina lidí spadla do řeky.

Záběry, které odvysílala televize, ukazují desítky lidí držících se lan zříceného mostu, zatímco se jim záchranný tým snaží pomoci. Někteří lezli po rozbité konstrukci a snažili se dostat na břeh řeky, jiní plavali do bezpečí.

Historický most dlouhý 230 metrů byl postaven v 19. století za britské nadvlády. Šest měsíců byl uzavřen kvůli rekonstrukci a znovu zpřístupněn veřejnosti byl minulý týden. Most je turistickou atrakcí a přitahuje řadu lidí zvláště nyní, kdy je období svátků.

Foto: Stringer, Reuters

Zřícený most v Indii

Indický premiér Nárendra Módí je nyní na třídenní návštěvě právě ve státě Gudžarát, ze kterého pochází. Ministerský předseda oznámil, že nařídil nejvyššímu představiteli státu, aby urychleně zmobilizoval tým pro záchrannou operaci. Vláda státu také vytvořila pětičlenný zvláštní vyšetřovací tým.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám