Hlavní obsah

Údajnou vražedkyni osmileté dívky dav v Mexiku ukopal na ulici

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Otřesný případ brutálního lynčování zažilo za bílého dne mexické město Taxco, hojně navštěvované turisty. Jeho obětí se stala žena podezřelá z únosu a vraždy osmileté holčičky Camilly.

Foto: Fernando Llano, ČTK/AP

Ženu na ulici ukopali

Článek

Děsivá scéna se odehrála ve čtvrtek, kdy dům údajné pachatelky obklíčil dav lidí, kteří vyhrožovali, že si pro ni dojdou. Policie chtěla ženu dostat do bezpečí, dav byl ale natolik rozvášněný, že se to strážcům pořádku nepodařilo.

Lidé vytáhli podezřelou z policejního pick-upu za vlasy na zem. Policisté situaci nezvládli a mohli už jen přihlížet. Samozvaní soudci začali do domnělé vražedkyně kopat a nepřestali, dokud zkrvavená žena s obnaženou horní polovinou těla nezůstala bezvládně ležet na kamenné dlažbě.

Mnozí si přitom lynč nahrávali na mobilní telefony. Policisté nato ženu odvezli a na místě zůstaly krvavé skvrny. Státní zastupitelství později potvrdilo, že domnělá pachatelka zraněním podlehla, a zahájilo vyšetřování proti lidem, kteří se na lynči podíleli.

„Nikdy bych si nepomyslela, že se staneme svědky lynčování na turisticky navštěvovaném místě, jako je Taxco,“ řekla podle deníku The Sun učitelka místní základní školy Felipa Lagunasová. „Myslela jsem si, že je to něco nám vzdáleného daleko, z míst daleko od civilizace. Nikdy by mě nenapadlo, že moje komunita zažije něco takového a v tak výjimečný den,“ dodala.

Šla si hrát k sousedům

Narážela na procesí, v němž se zahalení muži na Zelený čtvrtek veřejně bičovali, aby si připomněli utrpení a poslední večeři Ježíše Krista. Za tímto účelem přijíždějí do Taxca každoročně tisíce poutníků.

Den před lynčováním zmíněné ženy se malá Camilla ztratila, když si šla hrát k sousedům. Byla unesena, protože rodina dívenky dostala požadavek na výkupné.

Matka poté vyrozuměla policii a podle svých slov jí ukázala i záběry z domu, kde byla dcera držena. Policisté prý ale její prosby ignorovali. Později byla Camilla nalezena mrtvá na jedné ulici na okraji města. V médiích se nato objevilo video z bezpečnostních kamer, na němž je údajně vidět, jak podezřelá nese do taxíku koš na prádlo a pomáhá jistému muži naložit do zavazadlového prostoru auta ranec, v němž prý byla mrtvola dítěte. Podle médií byla dívenka znásilněna a udušena, policie to ale nepotvrdila.

Taxco je vyhledávaným místem turistů, přestože v něm bují organizovaný zločin. Region ovládá na 40 drogových kartelů, které nahánějí lidem strach a zabíjejí každého, kdo nedodržuje jejich pravidla.

V Polsku zlynčovali opilého řidiče, který boural

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám