Hlavní obsah

U Nového Zélandu se srazil člun s velrybou. Pět lidí zemřelo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Srážku člunu s velrybou u novozélandského Jižního ostrova v sobotu nepřežili dva lidé a tři se pohřešují. Uvedla to agentura AP. Server nzherald.co.nz uvádí, že mrtvých je pět. Na člunu bylo 11 lidí a asi osmimetrový člun se převrátil po desáté hodině místního času. Zachránit se podařilo šest osob, podle policie byla nalezena i těla mrtvých.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Neštěstí, při němž se člun potopil, se stalo v sobotu ráno u města Kaikoura. Policista Matt Boyce to označil za tragickou událost. Policie se nevyjádřila k informaci, že příčinou potíží člunu byla srážka s velrybou.

Starosta Kaikoury Craig Mackle řekl, že si myslí, že plavidlo narazilo do velryby. Na moři podle něj panovalo velmi klidné počasí, voda byla velmi studená a u pobřeží bylo vidět několik vorvaňů.

Úřady na Novém Zélandu odhalily mezinárodní síť šíření dětské pornografie

Internet a PC

Člun si pronajala podle nzherald.co.nz skupina pozorovatelů ptáků, podle novozélandských médií na něm byli lidé z celé země. Mackle ale řekl, že lidé z člunu přijeli lovit tresky a kanice.

Policie mrtvé teprve identifikuje a neví ještě, kdo byl provozovatelem plavidla. Mackle uvedl, že dosud není jasné, zda byl člun přetížen.

Všichni přeživší byli převezeni do nemocnice, ale následně byli propuštěni, menší zranění má jenom jeden z nich.

Mezi těmi, kdo byli převezeni do nemocnice, byl i kapitán. Richard Hill, který s ním v minulosti pracoval, řekl, že kapitán vždy kladl důraz na bezpečnost a nikdy by neriskoval.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám