Hlavní obsah

Time zařadil Bushe i Moora mezi stovku nejvlivnějších

Právo, vpl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americký prezident George W. Bush, jeho úhlavní kritik, filmař Michael Moore a tvůrkyně životního stylu Martha Stewartová, která si odseděla pět měsíců ve federální věznici za podvody s akciemi a vrátila se v plné síle na televizní obrazovky, nechybějí na seznamu sta nejvlivnějších lidí na světě sestavených časopisem Time.

Článek

Do prestižní stovky pronikli také ukrajinský prezident Viktor Juščenko, který přežil pokus o otravu jedem, a konzervativní německý kardinál Joseph Ratzinger, kterého týdeník označil za hlavního favorita na papežský stolec.

V části nazvané Vůdci a revolucionáři se objevili také ministryně zahraničí USA Condoleezza Riceová, exprezident Bill Clinton a vysoký představitel Evropské unie pro zahraniční politiku Javier Solana, ale také severokorejský vůdce Kim Čong-il nebo hledaný terorista abú Músa Zarkáví.

Mezi umělce týdeník zařadil herce Clinta Eastwooda a Johnnyho Deepa, režiséra Quentina Tarantina, do kategorie Hrdinové a ikony pak bojovníka proti apartheidu Nelsona Mandelu, Dalajlámu, pilota F1 Michaela Schumachera nebo nositelku Nobelovy ceny za mír Wangari Mathaiovou z Keni. ()

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám