Hlavní obsah

Syřan s rozbitou lahví a pokřikem Alláhu akbar útočil před nádražím v Norimberku. Pořezal tři policisty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Osmadvacetiletý Syřan zaútočil před hlavním železničním nádraží v Norimberku rozbitou lahví na policisty a třem z nich způsobil řezná poranění. Jeden 23letý strážce pořádku je v pracovní neschopnosti. Pachatel během útoku křičel Alláhu akbar (Bůh je veliký).

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

K incidentu, který kriminalisté vyšetřují jako „pokus o zabití“, došlo podle serveru Focus v úterý podvečer. Vše začalo tím, že útočník se rozbitou lahví oháněl na tramvajovém ostrůvku před nádražím a ohrožoval kolemjdoucí.

Pár minut po nahlášení dorazila na místo policejní hlídka, která muže vyzvala, aby zůstal stát a lahev položil na zem. Ten ale na policisty zaútočil a některé z nich zranil. Mezitím přijely na místo policejní posily, které agresora přemohly a spoutaly.

Během zatýkání napadalo policisty verbálně několik „nezúčastněných“ lidí, jak napsal bez dalšího upřesnění deník Bild. Strážci pořádku je vyzývali, aby se k místu incidentu nepřibližovali. Oslovení lidé ale neuposlechli, policisté proto znovu přivolali posily, které si dodržení pokynu vynutily. Jednoho muže přitom zatkly.

Norimberská kriminální policie okamžitě zahájila vyšetřování a požádala státního zástupce, aby na zadrženého Syřana uvalil vazbu. Policisté nyní zkoumají, zda útok měl islamistické pozadí.

V německém Giessenu zuří pouliční střety kvůli Eritrejskému festivalu, 22 zraněných policistů

Zahraniční

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám