Hlavní obsah

Zavraždili těhotnou a z dělohy ukradli nenarozené dítě. Brazilská policie zveřejnila podrobnosti

Novinky, Jakub Štěpánek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Otřesný případ vraždy těhotné ženy a následného vyříznutí nenarozeného dítěte z dělohy, ke kterému došlo na konci srpna v brazilském městě Canelinha, má další pokračování. Osmadvacetiletá Brazilka Rozalba Grimmová a její přítel Zulmiar Schiestl byli obviněni a policie nyní zveřejnila k případu další podrobnosti.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Grimmová a Schiestl jsou obviněni mimo jiné z vraždy, pokusu o vraždu a únosu dítěte. Grimmová, která v lednu letošního roku sama potratila, plánovala vraždu a krádež dítěte nejméně šest týdnů, uvedla policie.

S pětadvacetiletou Flavií Godinho Mafraovou, jež byla v době smrti ve 34. týdnu těhotenství, se žena znala ze školy a na sociálních sítích byly v kontaktu od potratu Grimmové.

Grimmová a Schiestl (vpravo) jsou obviněni mimo jiné z vraždy 

Ta měla své kamarádce říct o oslavě, kterou pro ni uspořádala. Takzvaný baby shower, oslava pro nastávající maminky, byla však pouhou záminkou pro vylákání z domu. Grimmová měla Mafraovou odvézt autem do opuštěné hrnčířské dílny, kde ji společně s přítelem zabili několika údery kamenem do hlavy a nožem vyřízli nenarozené dítě.

Dítě vydávali za vlastní

Dítě poté odvezli do nemocnice, kde předstírali domácí porod a dítě vydávali za vlastní. Kvůli tomu na sociální sítě několik týdnů pár přidával fotografie, na kterých byla Grimmová v pokročilé fázi těhotenství.

Zda se jednalo o podvod, nebo pocházely z doby, kdy byla žena skutečně těhotná, není jisté. Před příjezdem do nemocnice přidala žena rovněž fotku s dítětem a zakrvácenýma rukama. Lékařům v nemocnici se přesto zdál případ podezřelý a kontaktovali policii. Holčička, pojmenovaná Cecilie, byla hospitalizována s lehčími poraněními, měla by být ale mimo ohrožení života.

Těhotnou ženu obelstili, zavraždili a z dělohy jí ukradli dítě

Svět

Tělo pohřešované ženy objevili v opuštěné dílně její manžel a matka. Na těle byly známky pořezání a krádeže nenarozeného dítěte. Policie jako motiv vraždy uvedla posedlost dítětem, o které Grimmová sama přišla, což zatajila i vlastní rodině. Na internetu se pak seznamovala s těhotnými ženami a sama se vydávala za jednu z nich. Zájem měla zřejmě pouze o holčičku, jak uvedla jedna z žen, se kterou byla Grimmová v kontaktu. „Když zjistila, že čekám chlapečka, ignorovala mě,” uvedl Daily Mail s odvoláním na lokální média.

V případu byla nařízena soudní pitva, která má objasnit, zda dítě bylo vyjmuto z dělohy, ještě když byla oběť naživu, nebo došlo nejprve k vraždě. O případných trestech pro podezřelé z vraždy policie zatím neinformovala.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám